bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,890.85 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,043.20 0.42%
bnb
BNB (BNB) $ 548.80 2.47%
solana
Solana (SOL) $ 137.16 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497958 1.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448099 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148108 1.32%

Bir CryptoPunks NFT’si 530 Milyon Dolara Satıldı

bir cryptopunks nftsi 530 milyon dolara satildi

Son zamanların en yükselen trendlerinde biri de NFT’ler. Piyasada yüksek fiyattan alıcı bulunan birçok NFT bulunuyor. Bunların başında CryptoPunks’ı sayabiliriz. CryptoPunks projesinin Twitter hesabı üzerinden, yapılan satışların detayları ve miktarı paylaşılıyor. Son yapılan paylaşıma göre, koleksiyondan bir NFT, yaklaşık 530 milyon dolara alıcı buldu.

bir cryptopunks nftsi 530 milyon dolara satildi 2

Bir CryptoPunks NFT’si için 532 Milyon Dolar Ödendi

Ülkemizde de popülerliği gün geçtikçe artan NFT’ler, yavaş yavaş daha fazla kişinin gündemine giriyor. Hatırlayacağınız gibi Cem Yılmaz, kendi çizdiği NFT’ler ile bu dünyaya giriş yapmıştı. Dünya da trend aynı. Bir CryptoPunks NFT, 532 milyon dolara satıldı. CryptoPunk #9998’in satışında 124.457.07 ETH ödeme yapıldı. Bunun da TL karşılığı 532 milyon dolardan biraz fazla.

Tabii bu miktarın alışılmadık derecede büyük bir işlem olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden çeşitli spekülasyonlar da çıktı. Burada şüphe yaratan bir unsur da NFT’nin CryptoPunk’ın birkaç saat içinde tutulduğu orijinal adrese geri satılmış olması. Bu da alıcı ve orijinal sahibin aslında aynı kişi olduğu anlamına geliyor. İddialara göre satın alma için gerekli miktar, bir flash kredi veya bir flash kredi istismarı yoluyla elde edilmiş olabilir. Şubat ayında da benzer bir aktivite yaşanmıştı.

Bu durumda söz konusu kredi, tokeni çalmak için değil,  token sahibi tarafından tokeni kendilerine göndermek için kullanılmış oluyor. Bu hızlı kredi, işlem ücretlerinden de kaçmaya yardımcı oluyor.

Tabii bunlar yalnızca iddia. NFT’nin sahibi, sadece kendi eğlencesi için de bu hareketi yapmış olabilir.

Diğer yandan söz konusu yüksek satış fiyatı, NFT’nin sahibinin OpenSea’deki etkinlik ölçümlerini şişirmek için de kullanılmış olabilir. Böylece kişi daha fazla görünürlük sağlar, bu da daha fazla potansiyel alıcıya ulaşmak anlamına gelir.

Bir diğer idda, bunun bir kara para aklama girişimi olabileceği yönünde.

Sonuç olarak, durum her ne olursa olsun, söz konusu satış, satış büyüklüğü açısından rekoru elinde tutuyor. Bir önceki büyük satış, haziran ayında, Sotheby’s’de yapılmıştı. CryptoPunks #7523 11,8 milyon dolara alıcı bulmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala