bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,600.04 3.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,045.32 2.76%
bnb
BNB (BNB) $ 553.99 3.92%
solana
Solana (SOL) $ 141.48 6.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503079 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473347 8.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154947 7.27%

Bir Bakışta Celo Connect: Celo Topluluğunun Yaratıcılığını, Gücünü ve Büyümesini Kutlamak (Sponsorlu)

1 xOXGPMFeWSXxi j0b3Y2YA

Celo topluluğu, geçtiğimiz hafta düzenlenen ilk Celo Connect Global konferansı için İspanya’nın Barselona kentinde tarihi La Llotja de Mar fuar merkezinde bir araya geldi. İki yıldan uzun bir süredir hazırlıkları yapılan etkinliğe gösterilen yoğun ilgi, Web 3 teknolojisinin finansal hizmetleri, toplulukları ve gezegeni dönüştürme gücüne yönelik ortak inancımızı kanıtlar nitelikteydi.

Avrupa, Afrika, Asya, ABD ve Latin Amerika’dan etkinliğe katılan 800’den fazla topluluk üyesi Celo’yu kutlayarak hem birbirleriyle hem de kripto dünyasının en saygın ve rağbet gören tasarımcıları, kurucuları, endüstri liderleri ve yatırımcılarıyla tanışıp kaynaşma imkanına sahip oldu.

150’den fazla konuşmacıyla yaklaşık 100 oturumun düzenlendiği iki günlük etkinlikte panel konuşmalarından sohbetlere, atölye çalışmalarından uzun süre hafızalarda kalacak sürükleyici bir NFT deneyimine kadar birçok faaliyet gerçekleştirildi. Celo Connect, etkinlikten sonra ankete katılan katılımcıların yüzde seksen yedisinden 1-10 arası skalada 9+ puan aldı.

Konferansta yapılan çok sayıda önemli duyuru arasında şunlar yer alıyordu:

Bizzat Celo Connect’e katılamadıysanız arkanıza yaslanın ve bu ilham verici etkinlikte hem konukların hem de konuşmacıların yaşadığı deneyimi hissetmek için önemli olayların özetine göz atın.

Birinci Gün Konu Başlıkları: Rejeneratif Finans, Stabil coinler, Topluluk Para Birimleri ve Daha Fazlası

Açılış Konuşması: Herkes İçin Refah Vizyonu

Celo’nun kurucu ortakları Sep Kamvar, Rene Reinsberg ve Marek Olszewski

İlk olarak sahneye çıkan Sep Kamvar, mevcut finansal sistemde kabul görmeyen üç doğal zenginlik kaynağı olan insanların benzersiz yeteneklerini, toplulukların gücünü, küresel ekosistemlerin sağlığını ve biyolojik çeşitliliğini ele alan bir konuşma yaparak bu alanların her biri için ekonomik çözüm önerileri sundu. Kamvar, konuşmasını devamında Celo’nun evrensel temel gelir, doğa destekli para birimleri ve borçlanmanın olmadığı yeni bir para birimiyle nasıl finansal olarak daha kapsayıcı bir dünya yaratabileceğini açıkladı. Kamvar, Celo’nun bir gün bu özellikleri mümkün kılacak teknik temelleri yaratmayı hedefleyen asıl misyonunu bugün de sürdürdüğünü ifade etti.

Sep Kamvar’ın ardından sahneye çıkarak topluluğu bir araya getirmek ve iddialı misyonunu gerçekleştirmek için Celo platformunun neden en iyi teknik çözüm olduğundan bahseden Marek Olszewski, 12 milyondan fazla blok bulunan Celo platformunda 110 milyondan fazla işlem gerçekleştirildiğini ve son iki yılda çok sayıda geliştirme ve aşırı işlem yüküne karşı sıfır kesinti yaşandığını kaydetti. Olszewski, Celo’nun çekirdek mühendisliğinin yeteneklerini ve gücünü ortaya koyan bu başarının ardından onun harika bir platformu olmasını sağlayan üç özelliğini paylaştı: Merkeziyetsizlik, basit kullanıcı arayüzü ve ölçeklendirilebilirlik. Marek Olszewski ayrıca özellikle Celo’nun ultra hafif istemci protokolü Plumo’nun duyurulmasıyla beraber bu üç özelliğin bir arada sunulması için yapılan çalışmalara ilişkin genel bir bakış sundu.

Rene Reinsberg, kapanış konuşmasında Celo’nun lansmanından bu yana platformun gelişmesine ve şekillenmesine yardımcı olan 52 yönetim önerisini paylaştı. Ayrıca, topluluğun büyümesinin bir kanıtı olarak sadece geçen sene ekosistemdeki 100’den fazla projeye finansman sağlandı. En önemlisi, protokol blok ödülleriyle 3000 tondan fazla karbon dengelemesi yapıldı. Ayrıca, doğa destekli para birimlerine yönelik bir adım olarak Celo Rezerve’de tokenizasyon yoluyla 83.000 ton karbon dengelemesine ulaşıldı. Reinsberg son olarak, kripto para birimlerinin ve stabil coinlerin gerçek dünyada benimsenmesini sağlayan katkıları için geniş Celo topluluğunu kutladı.

Video:  Opening Keynote: A Vision of Prosperity for Everyone

0 wyEx0iBDoTgHupx8

Dünyayı Birleştirmek: On-ramp ve Erişim

Will Le (Celo Foundation), Silas Boyd-Wickizer (Valora)

Celo Vakfı’nda strateji, araştırma ve inovasyona odaklanan ekip lideri Will Le, bu oturumda Celo ekosistemindeki en önemli sorunlardan biri olan on-ramp ve off-ramp erişim yönetimi çözümlerine yönelik iki girişimi tanıttı: Connect the World ve Fiat Connect. Ortalama bir kullanıcı, başta Celo stabil coinleri olmak üzere Celo varlıklarını almayı veya dönüştürmeyi zor veya pahalı hale getiren çeşitli engellerle karşılaşıyor. Dünya çapında on-ramp ve off-ramp erişim yönetiminin artması kullanıcıların bu sorunların üstesinden gelmesine yardımcı olacak.

Şu anda 23 ülkede Celo on-ramp ve off-ramp uygulaması mevcut. Will ve ekibi bu sayıyı artırmak için çalışıyor. Celo Vakfı, Connect the World girişimiyle gelecek yıl içinde 100 ülkede yüksek kaliteli on-ramp ve off-ramp erişim yönetiminin geliştirilmesini teşvik etmek için cüzdan geliştiricilerine ve ödeme sağlayıcılara 20 milyon dolara kadar teşvik taahhüdünde bulunuyor. Ayrıca, ödeme sağlayıcıları için açık kaynaklı bir API spesifikasyonu olan Fiat Connect sayesinde entegrasyonlar artık her zamankinden daha ölçeklendirilebilir ve kolay hale gelecek. Dünya çapında daha fazla on-ramp ve off-ramp uygulaması herkesin Celo varlıklarına düşük maliyetli, hızlı ve güvenilir yollarla erişmesini kolaylaştırarak alıcıların fonları hemen kullanabileceğini bilmenin rahatlığıyla sınırların ötesine para gönderilmesini sağlayacak. Erişim yönetimi uygulamaları aynı zamanda blok zinciri tabanlı STK’lerin yardım dağıtımını daha verimli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmesini sağlayacak.

On-ramp ve off-ramp çözümleri, Celo Vakfı’nı herkes için finansal refah hedefine ulaşmaya bir adım daha yaklaştırıyor. Kampanya kapsamında her ülkede FiatConnect’i entegre eden ve kalite gereksinimlerini karşılayan bir on-ramp ve off-ramp çözümü sunan ilk ödeme sağlayıcısına 50 bin dolarlık bir teklif sunuluyor. Vakıf ayrıca kullanıcıların Celo varlıklarına erişimini daha uygun maliyetli hale getirmek için tüm ödeme sağlayıcıların 100.000 dolara kadarki on-ramp ücretlerini sübvanse edecek.

Video: Connect the World — Onramps and Access

ReFi İş Başında

John Ellison (Toucan, ReFi DAO), Phil Fogel (FlowCarbon), John X (Toucan, Astral Protocol), Nirvaan Ranganathan (Climate Collective), Birju Shah (Loam); Moderatör: Craig Wilson (Climate Collective)

Bu panel konuşmasında rejeneratif finans ve Web 3’ün kesişim noktasında faaliyet gösteren en büyük projelerden bazıları bir araya geldi. Moderatörlüğünü Climate Collective başkanı Craig Wilson’ın üstlendiği tartışmada ReFi’nin Web 3 için neden önemli olduğuna, bazı somut projelere ve sektörün önümüzdeki 5-10 yıl içinde nasıl gelişeceğine odaklanıldı.

FlowCarbon’dan Phil Fogel’in açıkladığı gibi; kredilerin nereden geldiği, nereye gittiği ve kim tarafından kullandığı konusunda daha derin bir şeffaflık seviyesi sunan blok zincirinde karbon kredileri ve tarım kredileri Web 3 ve blok zinciri teknolojisi için en iyi kullanım örnekleri arasında yer alıyor. Konuşmacılar ayrıca iklim değişikliğiyle mücadele eden toplulukları ödüllendirmek ve teşvik sunmak için en iyi uygulamaları paylaştı. Son olarak, panelde hem bireylerin hem de şirketlerin satın alabileceği yüksek kaliteli, doğrulanabilir karbon varlıklarına erişimiyle ilgili en acil engellerden birinin üstesinden gelmenin yolları tartışıldı ve iklim krizi sorunlarını çözmek için Web 3 teknolojisinin sunduğu daha fazla insanı bir araya getirme fırsatları değerlendirildi.

Video: ReFi in Action

Topluluk Para Birimleri için Sırada Ne Var

Ashley Brooke Taylor (ReSource FInance), Fennie Wang (Humanity Cash); Moderatör: Amos Mieri (Node Capital)

Topluluk para birimleri yeni bir şey değil ancak kripto para birimlerinin gördüğü ilgi sayesinde oldukça dikkat çekiyor. Toplulukların kendi para birimlerini tasarlamalarını sağlayan bir platform olan Humanity Cash’ten Fennie Wang ile topluluklar için bir Web 3 bankacılığı alternatifi olan ReSource’un kurucu ortağı Ashley Brooke, bu oturumda farklı topluluk para birimi modelleri, gidişatları ve bu alandaki yenilikler hakkında konuştu.

Humanity Cash üzerinden tasarlanan para birimleri yerel bankalardaki ABD doları rezervleriyle desteklenir ve yalnızca yerel ödeme ağlarında kullanılır. Bu ağlardaki küçük işletmeler ve kuruluşlar daha sonra topluluk para birimini USD karşılığında bozdurabilir. Humanity Cash ayrıca Evrensel Temel Gelir (UBI) tahvilleri ihraç etmektedir.

ReSource Finance, karşılıklı kredi (mutual credit) adı verilen ve başlangıç için itibari para birimi gerektirmeyen bir sistemi temel alır. Sisteme giren herkes karşılıklı krediye dayanan para biriminde sıfırdan başlar. İnsanlar becerilerini ve hizmetlerini birbirlerine sunmaya başladıklarında para birimi üretilir. Blok zincirinde topluluk para birimleri oluşturmanın faydaları, özellikle Celo’da halihazırda topluluk para birimlerini kullanmakta olan bazı küçük işletmeler ve blok zinciri tabanlı topluluk para birimlerinin ana akım haline gelmesi için en iyi kullanım örnekleri Wang ve Taylor tarafından ele alınan konular arasındaydı.

Video: What’s Next in Community Currencies

Celo: Hedefe Yönelik Blok Zinciri

Alberto Martin (cLabs)

cLabs ürün yönetimi başkanı ve tasarım ekibi lideri Alberto Martin, konuşmasında cLabs’in Celo ekosistemindeki rolünden ve ekibin mühendislik kaynaklarını Celo blok zinciri, ödemeler, DeFi projeleri ve hatta “uzun vadeli bahisler” dediği gelecek vaat eden deneysel projeler arasında nasıl tahsis ettiğinden bahsetti.

Alberto Martin, Celo blok zincirinin ikinci hardfork güncellemesi olan ve ağı Ethereum ağındaki en son yükseltmelerle tamamen uyumlu hale getiren Espresso hakkında bilgi verdi. Espresso’yla beraber protokolde yapılan değişiklikler, sözleşmelerini Celo’ya taşımak veya Celo’da oluşturmak isteyen dapp (merkeziyetsiz uygulama) geliştiricileri için harika fırsatlar sunuyor. Martin, Celo ağının ultra hafif istemci protokolü olan Plumo‘dan da bahsettiği konuşmasında mühendislik ekibinin zamanının yaklaşık %20’sini ayırdığı ödemeler için kullanıcıların Celo varlıklarını yönetmesini, kaydetmesini ve harcamasını daha da kolaylaştıran son teknik yenilikleri paylaştı.

Video: Celo Mission-Aligned Blockchain

İlk gün özet videosu da dahil olmak üzere Celo Connect’in ilk gününe dair tüm videoları Celo YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

İkinci Gün Konu Başlıkları: Kickstarter’ın Katılımı, Web 3’te Sırada Ne Var, Topluluk Para Birimleri ve Daha Fazlası

Kickstarter’ın Katılımı

Camille Canon (GovLab), Carl Chen (Kickstarter); Moderatör: Amit Chu (Celo Foundation)

Konferansa şahsen katılamayan Kickstarter’dan Carl Chen ve Camille Canon, Celo Vakfı’ndan Amit Chu ile gerçekleştirdikleri online konuşmada Kickstarter’ın Celo’da geliştirme yapma ve uyumluluk kararından, bunun ekosistem için ne anlama geldiğinden ve topluluktaki insanların buna nasıl dahil olabileceğinden bahsetti.

Carl Chen, Celo’nun merkeziyetsiz protokolünün Kickstarter’ın ağ geçidi denetleyicilerini ortadan kaldırarak yaratıcı projeleri hayata geçirme misyonunun etkisini artırabileceğini ve içerik oluşturuculara doğrudan destekçileriyle çalışma fırsatı verebileceğini açıkladı. Camille Canon da Celo’da geliştirme bağlamında Kickstarter’ın misyonunu devam ettirmesi ve değerleri hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Merkeziyetsiz bir ekosistemde kurumsal yönetimin daha da zorlu bir görev haline geldiğini belirten Canon, insanların hem kişisel kazançlarını destekleyen hem de protokolün kapsayıcı misyonu ve hedefleri ile daha geniş kamu yararını dengeleyen kararlar alabilecekleri bir sistemi nasıl yaratılabileceği sorusunu ele aldı. Camille Cannon, Kickstarter’ın temel sorunu olan bu konuya ilişkin insanların daha iyi kararlar almasına ve kamusal sorunları çözmesine yardımcı olmak amacıyla şu anda öncülük ettiği bir girişim olan GovLab’a büyük bir inanç taşıyor.

Carl Chen ve Camille Cannon, konuşmanın sonunda Celo’da geliştirme yapma ve teknolojiden yararlanarak kapsayıcılığı desteklemek için Celo topluluğuyla ortak çalışma konusundaki heyecanlarını yinelediler.

Video: Catching up with Kickstarter

Web 3’te Sırada Ne Var?

Morgan Beller (NFX), Zaki Manian (Sommelier Protocol, Iqlusion), Julien Bouteloup (StakeDAO), Leighton Cusack (PoolTogether); Moderatör: Rene Reinsberg (Celo Foundation)

Moderatörlüğünü Celo’nun kurucu ortağı Rene Reinsberg’in üstlendiği panelde Web 3 üzerinde çalışan kurucuların, geliştiricilerin ve yatırımcıların bakış açıları bir arada sunuldu. Konuşmacılar ayrıca en sevdikleri dapp’leri (NFX’ten Morgan Beller, ImpactMarket‘e teşekkürlerini sundu) ve Celo’daki geliştiricilere yönelik en önemli tavsiyelerini paylaştı.

Video: What’s Next in Web3

Yerel Ticaret Topluluklarını Harekete Geçirmek

Michael Keating (Founder in Residence, Celo), Gabriela Chang (EthicHub), Charles Nichols (Nuzo); Moderatör: James Downer (Celo Foundation)

Konuşmacılar bu oturumda toplulukların sadece pazar yerlerine katılmakla kalmayıp onlardan nasıl faydalanabileceklerini tartıştı.

Michael Keating, konuşmasında Uber pazaryerini örnek vererek Uber’in sürücüler ve scooter teknisyenleri gibi destek rollerinde olanlar için birçok fırsat yarattığını belirtti. Ancak Nuzo’nun kurucusu Charles Nichols, Uber’in merkezi güç yapısına dikkat çekerek şikayetlerinin görmezden gelindiğini düşünen sürücülerin geçmişte şirketi değişime zorlamak protesto etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Token sahiplerine yönetim ve sahiplik payı ile gelir fırsatları konusunda söz hakkı veren merkeziyetsiz blok zinciri tabanlı bir pazaryeri vizyonunu paylaşan Michael Keating, bu tür bir pazaryerinin geleneksel yöntemlerine kıyasla katılımcıların yaratığı değerin daha büyük bir bölümünü ellerinde tutmalarına izin vereceği için daha adil olacağını ifade etti.

DeFi protokolü EthicHub’ın kurucu ortağı Gabriela Chang’a göre blok zinciri bir topluluğu temsil ediyor. EthicHub, Latin Amerika’da kredi bulmakta zorlanan küçük toprak sahibi çiftçileri desteklemek için “bütün, onu oluşturan parçalardan daha güçlüdür” ilkesini uyguluyor.

Video: Activating Local Communities of Commerce

Toplumsal Etki için Finansal Katılım

Kenneth Kou (Mercy Corps), Elisa Molena (World Food Programme), Christine Violago (Grameen); Moderatör: Will Le (Celo Foundation)

Celo’nun herkes için refah yaratma misyonuyla paralel olarak, bu oturumdaki konuşmacılar temsil ettikleri kuruluşların bu misyonu gerçekleştirmek için stabil coinleri ve blok zinciri teknolojisini nasıl kullandıklarını paylaştı.

Kenneth Kou, Mercy Corps’un etki yatırımı kolu olan Mercy Corps Ventures tarafından son on sekiz ayda yürütülen dört pilot uygulamanın ana hatlarını özetledi: Kenya’da Celo doları (cUSD) kullanan dijital çalışanlar için sınır ötesi ödemeler ve çiftçiler için akıllı sözleşmeli hava durumu sigortası, Ruanda’da kayıt dışı tüccarlar için DeFi tasarruf teşvikleri ve Kolombiya’da Venezüellalı göçmenler için hiperenflasyona karşı koruma fonu. Mercy Corps’un hazırlık aşamasında olan iki tane daha DeFi pilot projesi var: Kenya’da Moola Market ile işbirliği içinde sunulan bir kredi ürünü ve Kamerun’da devlet tahvillerini daha küçük parçalara ayıran bir tasarruf ürünü.

Christine Violago, salgının ilk günlerinde Metro Manila ve Cebu’daki 3500 kadın mikro girişimciye cUSD para birimi cinsinde yardım fonu sağlamak için Grameen Foundation’ın Celo ve Alliance for Prosperity ile kurduğu ortaklığı anlattı. Yararlanıcılar cUSD’lerini gıda, hijyen ürünleri ve ilaç satın almak için kullandı.

Elisa Molena, Dünya Gıda Programı (WFP) kapsamında yürütülen ve kırılgan topluluklar ile yeni yetenekler arayan işe alım yetkilileri arasında köprü kuran Empact adlı projeyi tanıttı. Elisa ve çalışma arkadaşları şirketlerle ve Upwork gibi serbest platformlarla görüşerek küresel işgücü piyasasının ihtiyaçlarını tespit ediyor ve bu ihtiyaçları karşılamak için özel olarak hazırlanmış eğitim programları tasarlıyor. Ancak katılımcıların çoğu bankacılık hizmetlerine hiç ya da düzenli erişimi olmayan kişilerden oluştuğu için projede maaşlar stabil coinlerlerle ödenerek bu zorluğun üstesinden geliniyor.

Video: Financial Inclusion for Social Impact

Web 3 Neden Önemli?

Chris Dixon (a16z), Packy McCormick (Not Boring), Sep Kamvar (Celo Kurucu Ortağı)

İnternet ilk olarak insanların içerik yayınlamasına ve bu içeriklere sahip olmasına olanak tanıdı. Web 2 de sosyal ağlar gibi değerli hizmetlere ücretsiz erişim sağladı (bir avuç şirketin kontrolü ele geçirmesine rağmen). Girişim sermayesi uzmanı Andreessen Horowitz’in ortaklarından Chris Dixon’a göre, Web 3 bu iki dünyanın en iyi yönlerini birleştirmeyi vaat ediyor. 

Chris Dixon, bir ürün veya hizmetin değerinin kullanıcı sayısıyla birlikte arttığı ağ etkisi sayesinde sosyal ağların nasıl güç kazandığını açıkladı. Web 1, tek bir şirkete ait olmayan açık protokollere dayanıyordu. Bu protokollerden bazıları özel sektöre ait olsaydı bu şirketlerin Google veya Facebook’tan daha büyük olacağını ifade eden Celo’nun kurucu ortağı Sep Kamvar’a göre, Web1’de yeni bir e-posta sağlayıcısına geçmek bir Alan Adı Sunucusu (DNS) kaydını değiştirmek kadar kolay olmasına rağmen kullanıcılar Twitter gibi Web 2 uygulamalarına dayanan büyük bir takipçi kitlesini farklı bir platforma taşıyamıyor. Bununla birlikte, Web 3’ün merkeziyetsiz yapısında bu ağ etkisi topluluğa geçiyor.

Popüler “Not Boring” haber bülteninin yazarı Packy McCormack, Web 3’ün değer zincirini değiştirerek değeri ağın yaratıcılarına ve kullanıcılarına yönlendirdiğini açıkladı. Ayrıca, Web 3’ün dünyanın en ciddi sorunlarından bazılarının çözülmesine yardımcı olabileceğini öne sürdü. Örneğin; konferansın sıcak gündem maddesi olan ReFi, teşvikleri iklim değişikliğinin etkilerini tersine çevirmeye kararlı insan topluluklarının ihtiyaçlarına uyumlu hale getirmeyi hedefliyor.

Video: Why Web3 Matters

Web 3 Topluluk Oluşturma Sohbetleri

Anna Kryukova (Celo Foundation), Evan Kereiakes (Ubeswap), Chaim Gross (Nomspace); Moderatör: Josh Crites (Celo Foundation)

Bu oturumda Celo Connect ana hatlarıyla özetlendi.

Ube Yöneticisi Evan Kereiakes, Sushiswap’ın Celo’ya gelişinin Ubeswap’ın topluluğuna odaklanması için katalizör olduğunu açıkladı. Şirketin varlığının birkaç ay içinde sona erebileceğinden endişelenen Ubeswap, Celo topluluğundaki yatırımını ikiye katına çıkarmaya karar verdi. Yeni özelliklerin eklenmesini, yönetim oylaması gerçekleştirmeyi ve Celo’nun sanal blok zinciri hızlandırıcısı Celo Camp’e dayanarak yeni Celo tokenlerini listeleyen ilk protokol olmayı içeren bu strateji işe yaradı.

Nomspace’den Chaim Gross, topluluk oluşturma sorumluluğunun yalnızca pazarlama ve müşteri hizmetleri ekiplerine ait olmadığına, mühendislerin de istedikleri ve ihtiyaç duydukları özellikleri geliştirmek için kullanıcıları dinlemeleri ve hatta onlarla işbirliği yapmaları gerektiğine, dolayısıyla bunun iki taraflı bir ilişki olduğuna dikkat çekti.

Celo Vakfı’ndan Anna Kryukova, sosyal ağlar gibi hizmetlere ücretsiz erişimle tanımlanan Web 2’deki topluluk kavramıyla Web 3 arasında farka işaret etti. Web 2’de şirketlerin nihayetinde kullanıcılara dönüştürmek istediği bir kullanıcı kitlesi varken, Web 3’te bir ekosistemin paydaşları vardır.

Video: Web3 Community Building Fireside Chat

Kapanış Konuşması: Celo’nun Geleceği — İleriye Bakmak

Rene Reinsberg, Celo Kurucu Ortağı

Celo Connect’in kapanış konuşmasını yapan Rene Reinsberg, 1980’lerin sonlarında Doğu Almanya’daki gençlik döneminden bir hikaye paylaştı. Babasının bir arkadaşı ona Batı Alman Almanya Markı vermişti. Onu harcamak için sınırlı olanağı olmasına rağmen Rene için bu madeni paraya çok değerliydi. Doğu Berlin’de Batı Markını kabul eden tek mağaza, yabancılara batı ürünlerini satan Intershop’tu. Komünist hükümet nihayetinde Doğu Almanların da oradan alışveriş yapmasına izin vermişti.

2013 yılında bu kez Coinbase’in kurucusu Brian Armstrong Rene’e dijital para verdi. O zamanlar çok az kişi kripto para hakkında bilgi sahibiydi. Brian Armstrong ona bitcoin vererek farkındalık yaratmış oldu.

Rene, her iki para biriminin de daha iyi bir dünyaya giden bileti temsil ettiğini söyledi. Batı Almanya Markı, Doğu Almanya vatandaşlarının Batı mallarına erişimini sağlayarak Berlin Duvarı’nın yıkılmasına katkıda bulundu. Bitcoin de parasal işlemlerin doğasını değiştirmeyi amaçlayan yeni bir finans sistem getirdi.

Celo Connect’in Celo topluluğunun özellikle ReFi aracılığıyla daha erişilebilir ve kapsayıcı bir küresel finansal sistem oluşturmak ve daha iyi bir dünya inşa etmek için nasıl birlikte çalıştığının bir göstergesi olduğunu açıklayan Rene Reinsberg, kendisini en çok heyecanlandıran haberin de karbon piyasasını Web 3 ile birleştiren altyapı sağlayıcısı Toucan Protocol’ün Celo’ya katılacağını duyurması olduğunu belirtti.

Rene Reinsberg konuşmasını teşekkür ve basit bir eylem çağrısıyla noktaladı: Geliştirmeye ve duyurmaya devam edin.

Video: Closing Keynote: Future of Celo — Looking Ahead

İki günlük Celo Connect etkinliğinin tüm videolarını Celo YouTube kanalında izleyebilir veya kısıtlı zamanınız varsa Twitter’da ikinci gün özetinin tamamını inceleyebilirsiniz.

Celo’nun Misyonunu Paylaşmamıza Destek Olun

Celo topluluğu, Celo Connect etkinliğiyle Celo’da geliştirilen muhteşem projeleri dünyaya anlatma ve Celo ekosistemini büyütmek için yapılan tüm çalışmaları kutlama şansına sahip oldu. Celo’nun misyonunu ve vizyonunu Barselona’yla ve dünyanın geri kalanıyla paylaşarak, yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesiyle finansal katılım, sağlıklı bir çevre ve bağlanabilirlik yoluyla herkesin refaha kavuşabileceği bir geleceği gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştık.

Web 3 teknolojisinin avantajlarını dünyanın dört bir yanındaki tüm insanlara ulaştırmak için heyecan duyuyorsanız bize katılın. Web 3 alanında hedef odaklı ve ortak değerlere sahip ekosistem ortaklarımızla bağlantı kurmak isteyen yetenekler için yeni bir merkez olan topluluk odaklı Celo Talent Collective’i keşfedin.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala