bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,269.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.49 3.06%
bnb
BNB (BNB) $ 606.96 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 6.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526473 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476651 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151336 6.43%

Binance’in Voyager Hisselerine Teklifinde Yeni Gelişme

binancein voyager hisselerine teklifinde yeni gelisme

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, iflas eden kripto borç verme platformu Voyager Digital’in hisseleriyle ilgileniyordu. Binance’in Voyager hisselerine olan ilgisi konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

Voyager Hisselerine Binance’in Teklif Vermesi Karmaşık Hale Geldi

Kripto borç verme platformu Voyager Digital, geçtiğimiz aylarda iflas başvurusunda bulunmuştu. Voyager’ın bu başvurusu sonrasında, Voyager’ın hisseleri de satışa sunulmuştu. Voyager’ın hisseleriyle yakından ilgilenen Binance’in, bu görüşmelerinde yeni bir gelişme yaşandı. Binance’in bu hafta bir iflas müzayedesi yoluyla kripto borç veren Voyager Digital’in varlıklarını satın alma girişimi, konuya aşina olan kişiler tarafından aktarılan bilgilere göre ABD hükümetinin işlemi reddedeceği endişeleriyle karmaşık hale gelmiş durumda.

ABD’de faaliyet gösteren şirketlerin uluslararası kuruluşlar tarafından satın alınması ABD’deki Yabancı Yatırımcı Komitesi (CFIUS) tarafından inceleniyor ve bu da anlaşmaların ulusal güvenlik riski oluşturacağı düşünülüyor. Binance her ne kadar ABD merkezli bir şirket olarak görünüyor olsa da şirketin kurucusu olan Changpeng Zhao, Çin’de doğdu.

binancein voyager hisselerine teklifinde yeni gelisme 2

Kanada vatandaşı olan Changpeng Zhao, Çin bağlantısı hakkında kısa bir süre önce açıklamalarda bulunmuştu. Zhao açıklamasında Binance’in Çin merkezli bir şirket olmadığını ve kendisinin de Çin vatandaşı değil Kanada vatandaşı olduğunu belirtmişti.

Voyager’ın satın alımı noktasında konu hakkında bir bilgisi olan kişinin aktardığı bilgilere göre, bir CFIUS incelemesi durumunda Binance’den bir satın alma işlemini geciktirebilecek sigorta olarak teklifinin üstüne para eklemesi istendi. Şirketin baş iletişim sorumlusu Patrick Hillmann konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Binance, hem doğrudan hem de Binance Labs aracılığıyla sayısız Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirkete yatırım yapmış durumda. Binance, hiçbir zaman CFIUS tarafından resmi ve gayri resmi bir soruşturmaya konu olmadı. Binance tamamen Kanada vatandaşına ait Kanada şirketidir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala