bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,985.75 1.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,538.78 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 614.35 4.65%
solana
Solana (SOL) $ 188.23 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.635749 2.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.662919 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214622 1.76%

Binance’in Pazar Payı Düşüyor

CFTC Binancein Ensesinde Belge Gizleme Paravan Sirket Hamas VPN...2

ABD’de emtia düzenleyicisi CFTC’nin davası Binance‘e yaramadı. Davanın ardından geçen 2 haftada Binance‘in pazar payında düşüş kaydedildi. Borsanın pazar payındaki düşüşte komisyonsuz işlemlerin sona ermesi de etkili oldu. 13 kripto çiftinde komisyonsuz işlemler mart sonu itibarıyla sona ermişti.

Binancein Pazar Payi Dusuyor2

CFTC Davası, Binance’in Payına Darbe Vurdu

Blockchain analiz platformu Kaiko, Binance‘in ticaret hacminde yüzde 16’lık kayıp yaşandığını bildirdi. Borsanın pazar payı ilk çeyrek sonu itibarıyla yüzde 54 civarındaydı. Kaiko’ya göre Binance, hala rakiplerinin geri kalanından daha fazla hacmi bulunuyor.

Borsanın hacminde yaşanan düşüşte komisyon avantajlarının sona ermesinin de neden olduğu ifade edildi. 13 farklı kripto çiftinde komisyonsuz işlem 22 Mart itibarıyla sona ermişti. Kaiko’ya göre Binance’teki fazla hacim, komisyonsuz işlemlerin sona ermesiyle diğer borsalara dağıldı. Kaiko’nun değerlendirmesinde Binance US’in başarısına dikkat çekildi. Binance US’in çeyrek boyunca pazar payını yüzde 8’den yüzde 24’e çıkarmasının kayıpları hafiflettiği belirtildi.

FTX’in iflasının ardından Binance‘in pazar payı yüzde 65’e kadar yükselmişti. Aynı dönemde OKX’in payı yüzde 10’dan 17’ye çıkarken; Bybit, Bitmex ve Deribit’te düşüşler görülmüştü. Merkeziyetsiz borsa Uniswap’teki işlem hacimleri şu anda Coinbase ve OKX ile rekabet ediyor ancak Binance’in oldukça gerisinde.

CFTC’nin Binance için hazırladığı dosyada ciddi suçlamalar bulunuyor. Suçlamalar arasında vergi kaçaklığı, terör finansmanı, kara para aklama gibi ABD’nin hassas olduğu konular yer alıyor. Uzmanlar, dava nedeniyle Binance’in küçülmeye zorlanabileceğini belirtiyor. Binance’in düzenleyicilerle yaşadığı sorunların Coinbase, Kraken, Upbit, Uniswap, Pancakeswap gibi rakip borsalar hacimlerinde artışa yol açıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala