bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,238.82 0.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,559.28 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 608.72 4.00%
solana
Solana (SOL) $ 186.20 1.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617779 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.644658 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215318 9.80%

Binance’in Ortağı Latam Gateway’e Brezilya’dan İzin

Binancein Ortagi Latam Gatewaye Brezilyadan Izin

Kripto para borsası Binance‘in ortağı Latam Gateway, Brezilya’da ödeme kuruluşu ve elektronik para ihracı için izin aldı. Latam Gateway, aldığı lisans ile merkez bankası tarafından onaylı bir şirket haline geldi. Latam Gateway, Brezilya’da Binance’e ödeme hizmeti sağlıyor.

Binance Yapay Zeka Teknolojisi Senseiyi Duyurdu1

Latam Gateway, Brezilya Merkez Bankası’ndan İzin Aldı

Binance‘in ortağı Latam Gateway‘e Brezilya Merkez Bankası’ndan izin çıktı. Yerel basında yer alan haberlere göre Latam Gateway’e merkez bankası tarafından ödeme kuruluşu ve elektronik para ihraççısı olarak faaliyet gösterme lisansı verildi. Latam Gateway, yabancı şirketlerin Brezilya reali üzerinden faaliyet göstermesini sağlıyor. Binance, şirketin kripto ile ilişkili tek müşterisi konumunda yer alıyor.

214 milyon kişinin yaşadı Brezilya, Binance için oldukça önemli bir konumda. Şirket daha önce yaptığı açıklamada Brezilya’nın en büyük küresel pazarları arasında yer aldığını belirtmişti. Binance ile Latam Gateway, Haziran 2022’den bu yana iş birliği içerisinde Brezilya’da faaliyet yürütüyor. Borsa, Mastercard ortaklığı çerçevesinde ocak ayında ön ödemeli kartı piyasaya sürmüştü.

Binance, geçen yıl hizmet sağlayıcısı Capitual ile iş birliğini sonlandırmış ve Latam Gateway ile anlaşmıştı. Borsa, Haziran 2022’de devlet ödeme sistemi Pix üzerinden çekim ve mevduat işlemlerini durdurmuştu. Bu karar Brezilya Merkez Bankası’nın KYC (müşteri tanıma) protokolü için verdiği sürenin son dönemlerine denk gelmişti. Capitual, Binance’ın platformu yeni yasal prosedürlere karşı hazırlamadığını bildirmiş, Binance ise dava açacağını duyurmuştu. Para çekme işlemleri bir haftadan daha uzun süre kapalı kalmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala