bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,897.00 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.40 2.49%
bnb
BNB (BNB) $ 582.68 2.46%
solana
Solana (SOL) $ 186.66 2.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628091 2.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652253 1.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223934 22.51%

Binance’in Düzenleyiciler ile İş Birliği Yapmadığı İddia Edildi

binancein duzenleyiciler ile is birligi yapmadigi iddia edildi

Kripto para dünyası gün geçtikçe bilinirliğini artırırken, düzenleyiciler kripto borsaları ve şirketlerini kıskaç altına almış durumda. Diğer taraftan düzenleyiciler ile en çok sorun yaşayan kripto para borsaları arasında olan Binance ise zor günler geçirmeye devam ediyor. Son olarak Reuters tarafından yayımlanan bir rapora göre Binance’in kamuoyuna verdiği sözlere rağmen yetkililerle gerektiği gibi işbirliği yapmadığını iddia edildi.

Ek olarak rapor, Binance’in düzinelerce eski çalışanı, danışmanlar ve iş ortakları ile yapılan görüşmelerin yanı sıra yüzlerce belgenin incelemesine dayandırılıyor. 

binancein duzenleyiciler ile is birligi yapmadigi iddia edildi 1

Binance’in Başı Düzenleyiciler ile Dertte

Binance’ın Kurucu ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ), borsanın en üst ismi olarak birçok konuda birincil hedef konumunda yer alıyor. Diğer birçok konuda olduğu gibi Reuters’ın Binance raporunda da birincil bilir kişi konumunda yer alan CZ, yine birçok eleştirinin odağı oldu.

Yayımlanan raporda CZ’nin, müşterinizi tanıyın gereksinimleri konusundaki endişelerini dile getirdiklerinde üst düzey personeli de görmezden geldiği belirtildi. Diğer taraftan Binance‘in küresel merkez kurmaktan kaçınırken, Singapur, Japonya, Cayman Adaları ve Birleşik Krallık da dahil olmak üzere faaliyetleri hakkında dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerden operasyonları hakkında çok sayıda uyarı aldığı belirtildi.

Ek olarak 2020’de Binance’nin en az yedi ülke için kendi kara para aklama riski uyarılarına karşı hareket ettiği iddia edildi. Reuters’e göre, özellikle Rusya ve Ukrayna’nın notları “aşırı”dan “yüksek”e “manuel” olarak düşürüldü.

Son olarak bir Binance sözcüsünun, Reuters’e yaptığı açıklamada, borsanın “kripto endüstrisini iyi düzenlenmiş, güvenli bir endüstri olma yolunda belirleyecek gelecekteki teknolojilere ve mevzuata yatırım yaptığını” söylediğini de belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala