bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,526.02 3.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,073.36 2.31%
bnb
BNB (BNB) $ 552.62 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 142.87 6.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503268 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458743 2.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152315 2.57%

Binance’e Türkiye’de 8 Milyon Lira Para Cezası Kesildi!

masaktan kripto borsasi binance ceza 2

Anadolu Ajansı’nın (AA) yaptığı habere göre, Binance’e, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan yükümlülük denetiminde, tespit edilen ihlallerinden dolayı 8 milyon TL para cezası kesildi. Elde edilen bilgilere göre; söz konusu karar, Türkiye’de kripto para borsalarına kesilen “ilk ceza” olma özelliğini taşıyor.

Binance’e Para Cezası Kesildi

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi” kanunun kapsamında yapılan yükümlülük denetiminde tespit edilen ihlallere ilişkin Binance‘e en üst limit olan 8 milyon lira idari para cezası kesilmesi kararlaştırıldı.

binancee 8 milyon lira para cezasi kesildi

Söz konusu olan ceza, MASAK tarafından Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi hakkında olan kanun kapsamında yapılan denetim sonucunda geldi. Binance tespit edilen ihlallere ilişkin gerçekleşti. Hatırlatmak gerekirse; kripto varlık hizmet düzenleyicileri, 1 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan bir yönetmelik ile MASAK kapsamına girmişti

Ayrıca kripto varlık platformlarının, 1 Mayıs 2021 tarihli “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte “kripto varlık hizmet sağlayıcılar” olarak dahil edilmişti. Daha sonra MASAK, Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları için bir rehber yayımlamıştı.

Hatırlatmak gerekirse dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kripto para yasası hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala