bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,848.71 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,536.10 1.25%
bnb
BNB (BNB) $ 610.11 3.61%
solana
Solana (SOL) $ 184.75 1.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613838 1.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639776 1.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.211598 4.94%

Binance’de ‘Sessiz’ Bitzlato Harekatı

binancede sessiz bitzlato harekati

Kripto para borsası Binance, Bitzlato soruşturması kapsamında sessizce harekete geçti. Borsanın Bitzlato soruşturması kapsamında bazı hesapları bloke ettiği bildirildi. ABD makamları kara para aklama suçlamasıyla Bitzlato’yu kapatma kararı almıştı.

binancede sessiz bitzlato harekati2

Binance, Rus Kullanıcıların Hesaplarını Askıya Aldı

Rusça konuşan bir grup Binance kullanıcısı, 18 Ocak’ta hesaplarının bloke edildiğini ve borsadan paralarını çekemediğini bildirdi. Telegram üzerinde bir araya gelen binin üzerinde kullanıcı, hesaplarının herhangi bir uyarı yapılmadan engellendiğini ifade etti. Hesapları bloke edilen kullanıcılar, Bitzlato borsasında da işlem yaptığını kaydetti. ABD Hazine Bakanlığı Mali Suçları Uygulama Ağı’nın (FinCEN) Binance ile Bitzlato arasındaki ilişkinin iyi olduğunu açıklamıştı. Reuters, Binance’in Bitzlato için 346 milyon dolarlık işlem yaptığını iddia etmişti. Habere göre Binance’in Mayıs 2018’den itibaren Bitzlato için 205 bin işlem yaptığı ve bu işlemlerde 20 binden fazla BTC taşındığı kaydedilmişti.

Binance sözcüsü askıya almaların Bitzlato ile bağlantılı olduğunu doğruladı. Yetkiliye göre Doğu Avrupa ve BDT dahil olmak üzere birçok ülkeden kullanıcı hesapları askıya alındı. Yetkili, hesapların yüzde 90’ının açıldığını vurgulayarak, tüm fonların güvende olduğunu ifade etti. Daha önce bir Binance yetkisili, Bitzlato soruşturmalarını desteklemek için uluslararası kolluk kuvvetlerine ‘önemli yardım sağlandığını’ açıklamıştı. FinCEN, 1 Şubat’tan itibaren Bitzlato’ya fon aktarımını yasaklayacağını ifade etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala