bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,212.20 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.15 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 560.84 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 145.01 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505737 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471615 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15368 1.80%

Binance ve Kuna, Ukrayna Grivna’sı Kart İşlemlerini Askıya Aldı

binance ve kuna ukrayna grivnasi kart islemlerini askiya aldi

Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna’da savaş devam ediyor. Ülkede faaliyet gösteren en büyük iki kripto para borsası Binance ve Kuna, Grivna banka kartlarıyla yapılan operasyonlarını geçici olarak aksıya aldığını açıkladı. Söz konusu hamle Ukrayna Merkez Bankası’nın işlemleri geçici olarak askıya almasının ardından geldi.

Grivna İle Kripto Ticareti Yapılamıyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance ve Ukrayna’nın önde gelen yerli kripto para borsasından Kuna, Ukrayna’nın ulusal para birimi olan Grivna ile yapılan operasyonları geçici olarak askıya aldığını açıkladı. Her iki kripto para borsası bu ulusal para biriminde sorunların yaşandığını doğruladı.

binance ve kuna ukrayna grivnasi kart islemlerini askiya aldi 2

Konu hakkında açıklama yapan Binance temsilcisi, ulusal para birimi cinsinden sınırlı para yatırma ve çekme işlemlerinin Ukrayna Ulusal Bankası (NBU) tarafından uygulanmaya başlanan kısıtlamalar sebebiyle olduğunu dile getirdi. Ukrayna’da faaliyet gösteren ve ülkenin en büyük kripto para borsalarından birisi olan Kuna cephesinden de benzer bir açıklama geldi. Şirket tarafından anlık mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

Şu anda banka kartı ve diğer ödeme hizmetleri kullanılarak Grivna ile işlem yapılamıyor. Bu nedenle Grivna ile yapılan kripto para ticareti geçici olarak askıya alınmıştır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala