bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,184.20 3.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,133.34 2.73%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.34 5.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526157 3.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475055 5.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150988 5.65%

CZ’den Binance ve Kripto Para Piyasası İçin Olumlu Açıklama Geldi

Binance ve FTX cephesinden gelen açıklamalar Çiğdem Ceylan’ın sunumuyla Kripto Bülten’de yer aldı. Ayrıca FTX krizinin yansımaları da geçen haftanın gündem maddeleri arasına girdi.

Nelerden Bahsedildi?

Binance, Singapur’da soruşturma altında. Singapur polisi, soruşturmanın yerel ödeme ihlali gerekçesiyle yapıldığını belirtirken, bu konuda daha fazla detay verilemeyeceğini söyledi.

Öte yandan Singapur, kripto borsası Hodlnaut hakkında da “dolandırıcılık” iddialarıyla soruşturma başlattı.

Son birkaç haftadır kripto piyasasını alt üst eden FTX krizinin yankıları sürüyor. Neredeyse her gün bir gelişmenin yaşandığı olayda yatırımcılar tedirgin. Binance CEO’su CZ’den ise yüreklere az da olsa su serpen bir açıklama geldi.

“Binance Bir Çin Şirketi Değil”

CZ, FTX krizi piyasayı yavaşlatsa da sektörün genel durumunun iyi olduğunu söyledi. Binance için kullanılan “Çinli şirket” tanımını da yeri gelmişken dile getiren CZ, “Binance bir Çin şirketi değil, Çin’le hiçbir şekilde bağlantımız yok” dedi.

FTX meselesinden kendini sıyırmaya çalışan herkes gibi Elon Musk da peş peşe açıklamalarıyla gündemde. Twitter’ın satın alım sürecinde Sam Bankman-Fried’dan hisse senedi yardımı alındığı iddia edilmişti. Bu konuya açıklık getiren Elon Musk, “FTX’ten herhangi bir yatırım almadık, haberiniz yalan.” dedi.

Bloomberg Milyarderler Endeksi bu yıl serveti en çok eriyen milyarderleri listeledi. İlk sırada yer alan Elon Musk 100 milyar dolar kaybederken, hemen ardından gelen Mark Zuckerberg 83,5 milyar dolar kayba uğradı. Listenin 3. sırasında 81,1 milyar dolarla CZ yer alırken, Jeff Bezos yaklaşık 76,7 milyar dolarlık zarar yaşadı.

FTX borsası bir darbe daha aldı. MASAK, eski CEO’nun ve bu borsa ile ilişkili kişilerin Türkiye hesaplarına el koydu.

Daha önce FTX’e yardım eli uzatan Justin Sun, borsayı satın almak istediğini duyurdu. Her türlü anlaşmaya açık olduğunu vurgulayan Sun, söz konusu sürecin uzun olacağını da sözlerine ekledi.

FTX mağdurları, fonlarını yıllar sonra geri alabilecek. Avustralyalı iflas avukatı Stephen Earel, dağıtım sürecinin zorluğundan bahsederken, para çekmenin uzun zaman alacağını belirtti.

FTX ise kalan kripto varlıklarını korumak için BitGo’yu kiralamak istiyor. Bunun için 5 milyon dolarlık bir ön ödeme yapan FTX, ayda yaklaşık 100.000 dolar masraf yapmış olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala