bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,037.77 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.69 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 609.59 3.10%
solana
Solana (SOL) $ 185.84 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615117 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64211 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213205 5.32%

Binance US, SEC’in Dava Hamlesine Yanıt Verdi

binance us secin dava hamlesine yanit verdi

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Binance ve Binance’in kurucu ortağı ve hali hazırdaki CEO’su Changpeng Zhao hakkında dava açmıştı. Binance’in ABD operasyonlarını yürüten Binance.US konu hakkında bir açıklama yaptı.

Binance US Cephesinden SEC Açıklaması

Binance’in ABD operasyonları yöneten Binance US, SEC’in Binance ve Changpeng Zhao hakkında açtığı dava üzerine açıklama yaptı. Binance US açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bugün SEC, Binance.US aleyhine, mevcut Komisyon altında yaptırım yoluyla düzenlemenin en son örneği olan hukuk davası açtı. Açık olmak gerekirse, davanın temelsiz olduğuna inanıyoruz ve kendimizi şiddetle savunmak niyetindeyiz. Bununla birlikte, Amerikan dijital varlıklar endüstrisinde faaliyet gösteren kuruluşlar ve bireyler için çok yaygın bir olay haline gelen şeyi ele almak istiyoruz.

Yaklaşık iki buçuk yıl boyunca Binance.US SEC ile iyi niyet çerçevesinde çalışmıştır. Başından beri angajmanımızın amacı tutarlıydı: bizimki gibi işletmelerin büyümesine, istihdam yaratmasına ve Amerikalı tüketicilerin dijital varlıklara güvenli erişim sağlamasına olanak tanıyan açık ve pratik bir düzenleyici çerçeve için yapıcı bir şekilde çalışmak.

Müşterilerimizi ve dijital varlıklarını koruyan verimli bir uzlaşmaya açık olsak da, işimize karşı alınan bu son eylemle ve Coinbase, Gemini, Kraken ve diğer piyasa katılımcılarına karşı alınan benzer eylemleri takiben SEC, sektörümüzün neredeyse ortadan kaldırılmasını istiyor

Basitçe ifade etmek gerekirse, bugünkü başvuru gerçekler, yasalar veya Komisyon’un kendi emsalleri tarafından gerekçelendirilmemiştir. Komisyon tarafından talep edilen rahatlama, SEC’in korumakla yükümlü olduğu yatırımcılara zarar verecektir. Ayrıca inovasyonu engelleyecek ve Amerikan işletmelerinin gelişmesi için çalışmak yerine şirketimizi ve sektörümüzü cezalandıracaktır.

Kongre’yi devreye girmeye ve dijital varlıklar için uygulanabilir bir düzenleyici rejim oluşturan ve sektörümüzün kurbanı olduğu bürokratik aşırılığı dizginleyen iki partili mevzuatı geçirmeye çağırmaya devam ediyoruz. O zamana kadar ülkemizin lider ve yenilikçi rolü baltalanmaya devam edecektir.

Son olarak açılan dava sonrasında Binance kurucu ortağı ve CEO’suı Changpeng Zhao açıklamasında, “Ekibimiz, para çekme ve para yatırma işlemleri de dahil olmak üzere sistemlerin istikrarlı olmasını sağlamak için hazır bekliyor. Şikâyeti gördüğümüzde bir yanıt yayınlayacağız. Henüz yanıt verebileceğimiz bir dava görmedik. Medya bilgiyi bizden önce alıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala