bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

Binance Türkiye’nin Kripto ve Blockchain Planları

binance turkiyenin kripto ve blockchain planlarias

Kripto ve Blockchain teknolojisi hızlı bir şekilde gelişme kaydederken, birçok şirket bu alandaki çalışmalarını da hızlandırmış durumda. Özellikle borsalar çerçevesinde bu durum oldukça dikkat çekiyor. BTCHaber olarak Binance Türkiye’ye kripto sektörü özelinde sorular yönelttik. Binance Türkiye Genel Müdürü Mücahit Dönmez, Binance Türkiye’nin gelecek planlarından bahsetti.

Binance Türkiye Genel Müdürü Mücahit Dönmez Şirketin Planlarından Bahsetti

Binance Türkiye Genel Müdürü Mücahit Dönmez, BTCHaber olarak Binance Türkiye’ye kripto sektörü özelinde sorulara yanıt verdi.

binance turkiyenin kripto ve blockchain planlariasd
Binance Türkiye Genel Müdürü Mücahit Dönmez

Binance, kripto sektöründeki hareketliliğe rağmen çalışmalarına nasıl devam ediyor?

Dünyanın lider blokzincir ekosistemi ve kripto para altyapı sağlayıcısı olarak, bizim için en az kripto para piyasalarındaki gelişmeler kadar önemli olan konu blockchain ve Web3 teknolojisi. Bu anlamda tüm işlerimizi salt kripto paraların değeri üzerinden değil; tüm dünyada bir dönüşüm yaratacak olan ekosistemi merkeze alarak hayata geçiriyoruz. Blockchain’in ve dijital araçların yaygınlaşmasını sağlarken, finansal okur-yazarlığı da geniş kitlelere yaymayı çok önemsiyoruz. Bu anlamda tüm paydaşlarla her geçen gün daha güçlü bir iletişim kuruyor, kullanıcılarımız için de yol gösterici olmayı amaçlıyoruz. 

Binance TR en son Sürdürülebilir Web3 Zirvesi’nin ana sponsoru olarak yer aldı. Web3 teknolojisine nasıl bakıyorsunuz?

Binance olarak; 180’den fazla ülkede Web3 ve blockchain’in hayatlarımıza nasıl etkileri olacağını dünyaya anlatan bir şirketiz. Burada daha da önem arz eden konu, bu ekosistemin kurucusu olmamız. Var olduğumuz tüm ülkelerde ve elbette Türkiye’de de Web3 ve kripto konuları başta olmak üzere finansal gelecekte yer alacak teknolojileri daha fazla sayıda insanın tanıması için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz 3 yılda NFT, metaverse inanılmaz bir hızla yükselirken; blockchain ve Web3 kavramlarına da her zamankinden çok daha fazla aşina olduk. Bu bilinirliğin Web3 Zirvesi gibi önemli etkinlikler düzenlendikçe yayılacağına inanıyorum. Orada da Binance olarak birçok öğrencimiz ile temas şansı yakaladık, buna ek olarak BTK Başkanı Sayın Ömer Abdullah Karagözoğlu ve Ankara Üniversitesi Rektörü Sayın Necdet Ünüvar’ın da katılım göstermesi bizleri memnun etti. 

Tüm dünyada çok sayıda kurumsal şirket, bu alana son bir yılda yatırım yapmayı sürdürdü. Web3 sadece özel sektör için değil kamu için de büyük fırsatlar barındırıyor. Merkeziyetsizlik ekseninde blokzincir teknolojisiyle ilerleyecek Web3 teknolojisinin sunduğu şeffaflık da finans başta olmak üzere pek çok sektörde gitgide daha da yakından takip edilecek. Google arama trendlerine göre; Web3 konusu bugün, hiç olmadığı kadar yüksek seviyelere çıkmış durumda. Ülkemizde de özellikle gençlerin bu konuya olan meraklarını görmek bizim için umut verici. Özellikle üniversiteler ile yaptığımız iş birliği kapsamında düzenlediğimiz organizasyonlar da bu ilgiyi yakından görmek ve yeni neslin bu alanı, kariyerlerinin bir parçası haline getirme isteği, eminim Web3’ün Türkiye’deki yayılımını hızlandıracak. 

Binance’in Twitter’ın satın alımı için 500 milyon dolarlık bir yatırım yapmasıyla birlikte, Twitter’ın Blockchain projelerinde olası bir Binance ortaklığı görebilecek miyiz? Peki, Binance’in bu satın alım için yaptığı 500 milyon dolarlık desteğin arkasındaki strateji nedir?

Twitter’ın devralma sürecine Binance olarak yatırımcı olacağımızı kurucumuz CZ de açıklamıştı. Amacımız kripto ve blockchain teknolojilerinin kullanım alanını çok daha genişletebilmek için sosyal medya ve Web3’ü bir araya getirmek. Web2 sürecinin en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Twitter ile birlikte çalışarak Web3 adaptasyonunu nasıl birleştirebileceğimizi stratejik anlamda önümüzdeki yıllarda deneyimleyebileceğiz. İki şirket arasında teknolojinin daha geniş alanlara yayılabilmesi için önemli bir iş birliği olduğunu söyleyebiliriz.  

Türkiye’deki hızla büyüyen kripto topluluğu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Binance Türkiye kurulduğundan bu yana, mevcut potansiyelle kısa zamanda başarılı bir grafik çizeceğimizi ve çok sayıda kullanıcıya ulaşacağımızı biliyorduk. Türkiye, son derece canlı ve hızla büyüyebilecek dinamik bir ülke… Türkiye’nin blokzincir ekosistemi içerisinde çok kıymetli bir yeri var.

Kamu tarafında atılan adımlar ve blokzincir teknolojisine dair yapılan açıklamalar da son derece umut verici. Geleceği şekillendirecek alanların pas geçilmemesi ve bu alanda atılacak adımların ne kadar önemli olduğunun fark edilmesi ülkem adına beni de gururlandırıyor. Türkiye’nin blokzincir konusunda takip eden değil, takip edilen olmak için ortaya koyduğu irade, küresel anlamda da sektör için muazzam bir kazanım olacak.  

Binance Türkiye son günlerde Türkiye’de çok sayıda üniversite ile topluluk çalışması gerçekleştiriyor. Şu zamana kadar yapılan buluşmalara ilgi ne yönde ilerleyen dönemlerde neler yapılması planlanıyor?

Kripto ve blokzincir okuryazarlığını artırarak, ekosisteme iyi yetişmiş, yetkin insan kaynağı oluşturmak hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu anlamda üniversite iş birliklerine de oldukça önem veriyoruz. Teknolojiyi ve finansı herkes için erişilebilir hale getirmek bizim için son derece önemli ve bizi en çok heyecanlandıran platformlardan biri de üniversite öğrencileriyle bir araya geldiğimiz alanlar. 

Çok yakın zamanda üniversitelerle başlattığımız iş birliği kapsamında, farklı üniversitelerde öğrencilerle bir araya geldik. Bu buluşmalarda yüzlerce öğrenciyle Web3, blockchain ve kripto para sektörünün geleceğini konuştuk. Aynı zamanda profesyonel hayatta kripto para sektörünün ve Web3’ün önemini ve mevcut konumunu biz de kendi deneyimlerimizle paylaşıyoruz. Bu anlamda özellikle birkaç ay içerisinde birçok üniversiteye giderek yaklaşık 5 bine yakın öğrenciyle bir araya geldik. 

Binance olarak; kripto para, blockchain ve Web3 teknolojileri konusunda kendini geliştirmek isteyen üniversite öğrencileri için “Binance Internian” staj programını başlattık. Bu alanda kendini geliştirmek isteyen öğrencilere yol gösterebilmek en büyük hedefimiz. Öğrencilerimizi eğitim hayatlarında destekleyerek, onları geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. Staj programımız, öğrencilerin geleceğin finansal teknolojileriyle tanışacağı bir programı kapsıyor. 

SAFU (Acil durum sigorta fonu) konusunda Binance’in çalışmaları neler? Binance SAFU’ya nasıl öncülük ediyor?

Dünyanın önde gelen blockchain ekosistemi ve kripto para altyapı sağlayıcısı olarak; 2018 yılında hayata geçirdiğimiz Kullanıcılar için Güvenli Varlık Fonu (SAFU) ile blokzincir ekosisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu fonu “acil durum rezervi” olarak tanımlıyoruz. Kullanıcılarımızı korumak için alım satım işlemlerinden doğan komisyon bedelinin yüzde 10’unu bu fona tahsis ediyoruz. Herhangi bir olay nedeniyle varlıklarını kaybeden yatırımcılara geri ödeme yapmak için kullanılacak bu fon, ayrı bir soğuk cüzdanda saklanıyor.

Binance olarak; SAFU operasyonlarımızı başarıyla sürdürürken, güvenlikle ilgili soru işaretlerini ortadan kaldırmak ve her zaman söylediğimiz şeffaflığa dikkat çekmek için tüm ekosisteme de örnek olmayı amaçlıyoruz. 2022 Ocak ayı itibarıyla SAFU’nun değeri 1 milyar doların üzerine çıktı ve bundan büyük bir gurur duyuyoruz. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala