bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,739.08 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,047.65 2.02%
bnb
BNB (BNB) $ 558.57 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 142.20 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516137 2.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.488843 5.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15272 0.31%

Binance Soruşturması Hedge Fonlara Sıçradı

binance sorusturmasi hedge fonlara sicradi

ABD’de Binance soruşturmasına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Washington Post’un haberine göre ABD’de devam eden soruşturmaya yönelik bazı hedge fonlara mahkeme celbi gönderildi.

ABD’de Binane’e yönelik soruşturma yaptırım ve kara para aklama suçlamasıyla soruşturma uzun süredir devam ediyor.

Binance’ın Hedge Fonlarla İlişkisi İnceleniyor

Konuya yakın iki kaynağa dayandırılan habere göre ABD’nin Seattle’daki Batı Bölgesi Başsavcılığı, bazı hedge fonlarının Binance ile olan ilişkisini inceleme altına aldı. Buna göre fonların Binance ile iletişimlerine dair kayıtlar talep edildi.

Binance’e yönelik soruşturma 2018 yılından bu yana devam ederken, Aralık 2022’de Adalet Bakanlığı yetkilileri borsa ve yöneticilerini suçlama konusunda fikir birliğine varamamıştı.

Habere göre, mahkeme celpleri mutlaka Binance’e karşı yasal suçlamalarla sonuçlanmayacak.

binance sorusturmasi hedge fonlara sicradi2

Binance Yetkilisinden Açıklama

Binance Baş Strateji Sorumlusu Patrick Hillmann, Washington Post’a yaptığı açıklamda, şirketin dünyadaki hemen hemen her düzenleyici kurum ile günlük olarak görüştüğünü kaydetti. Hillmann, soruşturmanın gidişatına ilişkin ise bir değerlendirme yapmadı.

Eski Savcı John Ghose da Adalet Bakanlığı’nın banka gizliliği yasasını ihlal edip etmediğini inceliyor olabileceği yönünde görüş bildirdi. Banka gizliliği yasası, uygun müşteri protokolleri yürütülmesini ve şüpheli faaliyetlerin bildirilmesini kapsıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçen hafta, Binance’in ABD biriminin iflas eden Voyager Digital varlıklarını satın almasına itiraz etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala