bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

Binance Smart Chain Yöneticileri Saldırılar Hakkında Konuştu

binance smart chain yoneticileri saldirilar hakkinda konustu

Binance Smart Chain’in (BSC) hızlı büyümesi ve evrimi, dünyanın her yerindeki yatırımcıların dikkatini çekmiş durumda. Diğer taraftan bu dikkatini BSC‘ye yönlendiren sadece yatırımcılar da değil. Öyle ki platformda birçok hack ve hata olduğuna dair eleştiriler bulunuyor. Son olarak Unchained podcast’inin bir bölümünde gazeteci Laura Shin, Binance Smart Chain ekosistem koordinatörü Samy Karim ve Growth Fund Yatırım Direktörü Gwendolyn Regina ile bu sorunları dile getirdi.

binance smart chain elestirileri giderek artiyor 2

Binance Smart Chain Yöneticileri Saldırılar Normal Dedi

Binance Smart Chain’in (BSC) artan kullanıcı sayıları berberinde birçok problemi de beraberdinde getirmiş durumda. Hatırlarsanız kısa bir süre önce PeckShield’ın 55 adet BSC projesinin hatalı ve istismara açık olduğunu açıkladığını paylaşmıştık. Bu noktaya değinen BSC Ekosistem Koordinatörü Samy Karim, şunları kaydetti:

“Bu yüzden kesinlikle birçok istismar olduğunu düşünüyorum, ancak bu BSC’ye özgü değil. Bence BSC, oradaki çok sayıda yeni kullanıcı, birçok DeFi protokolünde büyük TVL nedeniyle siyah şapkalar ve bu alandaki kötü niyetli aktörler için çok çekici bir hedef haline geldi. Ama bunu engellemenin gerçekten bir yolu yok. Bu gerçekten kullanıcı eğitimi ile ilgili.”

BSC’nin önündeki bir başka sorun da, çok sayıda başarısız işlem olarak ortaya çıktı. Laura Shin, BSC’de akıllı sözleşmeler uygularken deneyimlerinden memnun olmayan kullanıcılardan gelen şikayetleri de yöneticilere yöneltti.

Diğer taraftan Karim, BSC’yi kullanıcı trafiğine ve işlemlere ayak uydurmak için ölçeklendirirken olan başarısız işlemlerin birçok zorluğa bağlı olduğunu açıklayarak geçiştirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala