bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,662.86 0.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,232.02 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 604.83 0.48%
solana
Solana (SOL) $ 156.29 1.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54499 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501155 2.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161605 0.74%

Binance Smart Chain (BSC) Gitti, BNB Chain Geldi

binance smart chain bsc gitti bnb chain geldi

Kripto borsası Binance, 1. katman (Layer-1) blockchain‘i olan Binance Smart Chain (BSC) ile, yeniden markalaşma ve ölçeklendirme yönünde büyük bir adım attı.

Binance’ten yapılan açıklamaya göre, Binance Smart Chain, BNB Chain olarak yeniden markalaşıyor. BNB Chain, BNB Beacon Chain ve BNB Smart Chain olmak üzere iki parçadan oluşacak. 

Binance Smart Chain Girişim Alanına Dönüşecek

BSC, protokolün yönetim token’ı olan Binance’in BNB token’ı ile bir bağlantı kurmak amacıyla Build and Build anlamına gelen BNB Chain olarak yeniden markalaşırken BNB Chain iki bölümde tamamlanacak.

Akıllı sözleşmelerin yürütüldüğü Ethereum‘un sanal makinesiyle uyumlu olup diğer blockchain’lere erişmek için bir merkez görevi gören BSC, Binance için yeni bir girişim alanına dönüşecek. 

Binance, Ethereum ağı ve diğer Layer-1 blockchain’leriyle rekabet ederken BSC ekosistemini desteklemek için 1 milyar doların üzerinde taahhütte bulundu. 

BNB Chain ekosistem koordinatörü Samy Karim, BNB Chain’in ayrıca BSC’deki doğrulayıcı sayısını 21’den 41’e çıkaracağını söyledi. Karim, 20 ek doğrulayıcının aday block üreticileri olarak işlev göreceğini belirtti.

Karim, doğrulayıcıları genişleterek ve ölçeklendirmeyi geliştirerek BNB Chain’in GameFi, SocialFi ve meta veri tabanındaki büyük ölçekli uygulamaları “kucaklayacağını” da sözlerine ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala