bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,717.88 1.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,284.83 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.91 1.35%
solana
Solana (SOL) $ 159.24 3.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545003 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497893 3.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162591 2.89%

Binance, SEC Başkanı Gensler’e Savaş Açtı

Binance SEC Baskani Genslere Savas Acti2

Kripto piyasasında ABD menkul kıymet düzenleyici SEC’in Binance ve Coinbase’e açtığı davaların yankıları devam ediyor. Kripto borsası Binance, SEC Başkanı Gary Gensler’in davadan çekilmesi gerektiğini söyledi. Binance, Gensler’in borsa ve kurucusuyla olan geçmişine dikkat çekti.

Binance SEC Baskani Genslere Savas Acti22

Binance’ten Gensler Talebi: Davadan Geri Çekin

Kripto para borsası Binance, SEC Başkanı Gary Gensler’e savaş açtı. Borsa, Gensler‘in geçmişteki ilişkileri nedeniyle davadan çekilmesi gerektiğini açıkladı. Borsa avukatlarının SEC yetkililerine yaptıkları açıklamada, Gensler’in daha önce kripto para düzenleme çalışmalarındaki belirsizliği kabul ettiğini bildirdi. Gensler’in Binance’e danışman olarak hizmet etmeyi teklif ettiği ifade edildi. Borsa, geçmişteki ilişkisi nedeniyle Gensler’in davadan çekilmesi gerektiğini talep etti.

Binance, Changpeng Zhao (CZ) ile Gensler’in Mart 2019’da Japonya’da yüz yüze görüştüğünü açıkladı. Görüşmede BNB token’ı ile Binance’in ABD’de borsa açmasının masaya yatırıldığı kaydedildi. İki ismin bu toplantıdan sonra temaslarının devam ettiği aktarıldı. Gensler‘in CZ’ye gayri resmi bir danışman olarak hizmet verdiği vurgulandı.

Borsa, Gensler‘in 2019 yılında Temsilciler Meclisi önüne çıkmadan önce yapacağın konuşmanın metnini Zhao’ya ilettiği ifade edildi. Wall Street Journal, mart ayında Binance dahil birçok şirketin Gensler’e danışmanlık için teklif götürdüğünü yazmıştı. SEC, pazartesi günü Binance ve CZ’ye dava açmıştı. Borsa, ayrıca Binance US’in mal varlıklarının dondurulmasını talep etmişti. Gensler, geçen gün yaptığı açıklamada, daha fazla kripto paraya ihtiyaç olmadığını ifade etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala