bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.01 2.52%
bnb
BNB (BNB) $ 608.04 0.07%
solana
Solana (SOL) $ 147.81 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527981 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475559 5.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151707 5.46%

Binance, Rezerv Kanıt Sistemini Duyurdu

binance rezerv kanit sistemini duyurduas

Birçok kripto para borsası yaptığı çalışmalar ile sık sık gündeme geliyor. Son olarak kripto borsası Binance kripto piyasasını ayakta tutmak ve güvenilir bir sektör inşa etmek isteyen Binance, ortaya çıkardığı fikrini desteklemeye devam ediyor. Binance, kısa bir süre önce sıcak ve soğuk cüzdan adreslerini açıklamasının ardından kullanıcı fonları hakkında şeffaflığın artırılması adına bir sonraki adımını attı. 

Binance, resmi Twitter hesabı üzerinden rezerv kanıt sistemini duyurdu.

Binance, Kullanıcı Şeffaflığı İçin Bir Adım Daha Attı

Binance, kısa bir süre önce sıcak ve soğuk cüzdan adreslerini açıklamasının ardından kullanıcı fonları hakkında şeffaflığın artırılması adına adım attı. Söz konusu bu yeni adım, Bitcoin için Rezerv İspatlarını (Proof-of-Reserves) ve Bitcoin bakiyelerini ispatlamak için Merkle Tree veri yapısını kullanarak yapılan bir güncellemeyi içeriyor.

binance rezerv kanit sistemini duyurduasff

Söz konusu özelliğin ETH, USDT, USDC, BUSD ve BNB için doğrulama sağlayan ilk versiyonunun yakında gelmesi hedefleniyor. Binance, aynı zamanda sitenin finansal detaylarının doğrulanması için bağımsız bir üçüncü taraf denetleyicinin hizmetlerini alma konusunda da çalışmalar yürütüyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Yakın zamanda gerçekleşen olayları göz önüne alarak, topluluğun kripto borsalarından daha fazlasını, özellikle geleneksel finansal kuruluşlardan beklenenden çok daha fazlasını beklemesi anlaşılır bir durum. Bu nedenle kullanıcılarımızın fonlarını doğrulayabilmesi için bu yeni özelliği sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Binance’in kullanıcı topluluğu, kendinden bir sonraki en büyük borsaya kıyasla katbekat daha büyük. Bu nedenle bu devasa bir süreç. Dolayısıyla, emanetimiz altında olan varlıkların büyük çoğunluğu için verileri geliştirmek bir kaç hafta alacak.

Rezerv İspatı Nedir?

Yeni rezerv ispatı sitesi, Binance’in bir emanetçi olarak müşteri fonlarının tamamını rezervler ile birlikte koruduğunu göstermek üzere tasarlandı. Böylece; bir kullanıcı bir Bitcoin yatırdığında, Binance’in rezervleri de kullanıcı fonlarının tamamen destekli olmasını sağlamak adına en az bir Bitcoin artabiliyor.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala