bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,945.74 0.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.34 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 615.73 5.35%
solana
Solana (SOL) $ 185.11 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628724 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655875 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212576 3.58%

Binance ile Bitzlato’nun 346 Milyon Dolarlık İlişkisi

binance ile bitzlatonun 346 milyon dolarlik iliskisi

Kripto paralar, hız ve maliyet avantajları göz önüne alındığında geleneksel finans ürünleri için önemli bir alternatif konumunda bulunuyor. Kriptoların geleneksel finansa göre en büyük farklarından biri ise anonim olarak işlem yapılabiliyor olması. Maalesef bu ayırıcı özellik kripto paraları, suç dünyası için de bir alternatife çeviriyor. Kara para ve terörizmin finansmanında kripto paralar kullanılırken, dünyada çok ülke suçlularla mücadele etmek için yeni yollar arıyor. Son dönemlerde ABD, Rus borsası Bitzlato‘yu kara aklama suçlamasıyla hedefine alırken, borsanın kurucusu Anatoly Legkodymov’u tutuklamıştı. FinCen de Bitzlato’nun Binance ile iyi ilişkisi olduğunu açıklamıştı. Binance‘ın Bitzlato için 346 milyon dolarlık Bitcoin işlemi yaptığı ortaya çıktı.

Binance’ten Bitzlato İçin 346 Milyon Dolarlık İşlem

Kripto para borsası Binance’in geçen hafta ABD makamlarının kara para aklama suçlamasıyla kapatılmasına karar verdiği Bitzlato için 346 milyon dolarlık işlem yaptığı iddia edildi. Reuters’ın Chainalysis verilerinden aktardığına göre Binance, Mayıs 2018 ile geçen haftaki kapanışa kadar Bitzlato için 205 bin işlem yaptı. Bu işlemlerde piyasa değeri 345.8 milyon dolar olan 20.000’den fazla BTC taşındı. Verilere göre o dönemde Bitzlato‘dan Binance’e yaklaşık 175 milyon dolar transfer edildi. Toplam transferlerin 90 milyon dolarlık bölümü Ağustos 2021’den sonra yapıldı. Bu tarih itibarıyla Binance, finansal suçlarla mücadele için kullanıcılardan işlem yapabilmesi için kimlik bilgilerini isteyeceğini bildirmişti.

binance ile bitzlatonun 346 milyon dolarlik iliskisi2

ABD Hazine Bakanlığı Mali Suçları Uygulama Ağı’nın (FinCEN) geçen hafta, Binance’ın Mayıs 2018 ile Eylül 2022 arasında Bitzlato ile ilişkili taraflardan biri olduğunu açıklamıştı. FinCEN, Binance’in Bitzlato ile ilişkisi olan tek büyük borsa olduğunu belirtmişti. Kapatılan borsa ile ilişkili diğer kuruluşlar ise Hydra, LocalBitcoins ve Finiko olarak bildirilmişti. FinCEN, 1 Şubat’tan itibaren Bitzlato’ya fon aktarımını yasaklayacağını ifade etmişti. Binance sözcüsü ise Bitzlato soruşturmalarını desteklemek için uluslararası kolluk kuvvetlerine ‘önemli yardım sağladındığını’ açıkladı. Borsa, Bitzlato ile olan ilişkisine dair ise ayrıntı vermedi. ABD Adalet Bakanlığı, şüphelilerin bu kripto para borsası üzerinden 700 milyon dolarlık yasa dışı fon işlettiğini iddia etmişti. Reuters’ın haberinde ABD Adalet Bakanlığı’nın Bitzlato’nun diğer kurumlarla olan ilişkisinde yasa ihlaline dair bir kanıtı olmadığı belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala