bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,865.92 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,246.16 1.17%
bnb
BNB (BNB) $ 606.69 0.54%
solana
Solana (SOL) $ 158.86 0.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54602 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.505178 2.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162117 0.67%

Binance, Güney Kore Merkezli Gopax’a Talip

binance

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance, satın alma yoluyla yeni pazarlara açılmayı sürdürüyor. Borsa, Güney Kore merkezli Gopax’i satın almaya hazırlanıyor. Binance, daha önce Japonya ve Endonezya için de benzer girişimlerde bulunmuştu. 

Konuya ilişkin yerel bir ajansın haberine göre Binance, Güney Kore’nin en büyük beşinci borsası olan Gopax’in satın alınması ile ilgili durum tespitini tamamladı. Habere göre Binance, borsayı satın almak için son adımlar üzerinde çalışıyor.

Binance, Gopax İle Güney Kore Pazarına Girmeyi Hedefliyor

Kripto para borsası Binance’ın satın alma ile katı kurallarla regüle edilen Güney Kore piyasasına girmeyi hedeflediği belirtiliyor. Kaynaklar, Binance’ın Gopax’ın yüzde 41’lik kısmını satın alacağını belirtirken, yönetimsel olarak müdahale etmeyeceğini kaydetti.

Binance’ın türev ürünlerini ise Güney Koreli yatırımcıların erişimine açıp açmadığı henüz belli değil. Sıkı denetime tabi olan Güney Kore merkezli borsaların türev ürünler konusunda geniş bir yelpazeye sahip olmadığı biliniyor.

binance guney korenin en buyuk besinci borsasina talip

Cha&Kwon hukuk bürosu avukatlarından Kwon Oh-hoon, Binance’ın türev ürünlerini Gopax’ta listelemesinin regülasyonlar nedeniyle zor olabileceğini belirtiyor.

Gopax; Upbit, Bitsum, Coinone ve Corbit’in ardından bölgedeki beşinci büyük kripto borsası. Binance, kısa bir süre önce Japonya piyasasına da bir satın alma ile girmişti. Borsa, Sakura Exchange’i bünyesine katmıştı. Borsa, Endonezya merkezli kripto borsası Tokocrypto’yu satın almış ve çalışanlarının yüzde 58’ini işten çıkarmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala