bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,278.95 3.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,058.32 2.25%
bnb
BNB (BNB) $ 549.44 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 140.45 4.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500806 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455356 1.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152071 2.87%

Binance – FTX Olayı Piyasaları Nasıl Etkiledi?

binance ftx olayi piyasalari nasil etkiledi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance ve FTX arasında yaşanan olaylar büyümeye devam ediyor. Peki Binance – FTX olayı piyasaları nasıl etkiledi?

Binance – FTX Olaylarının Piyasalara Olan Etkisi

Günlük işlem hacmine göre dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası olan FTX, Binance ile yaşanan son olayların ardından bugün en kötü performansı gösterenler arasında yer alıyor.

FTX ve Binance arasında yaşanan son olayların ardından, Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimleri de olumsuz etkileniyor. Bitcoin (BTC) 20.000 dolarlık bir seviyenin üzerinde birkaç gün işlem gördükten sonra düşüşe geçti ve haberin yazımı esnasında 19.748 dolardan işlem görüyor.

binance ftx olayi piyasalari nasil etkiledi 2

Bununla birlikte FTX’in yerel kripto para birimi olan FTT çift haneli düşüşüne devam ederken, diğer kripto para birimlerinin nispeten daha iyi bir seviyede olduğunu belirtelim.

FTT Aşağı Yöndeki Hareketine Devam Ediyor

Kripto para borsası Binance’in kurucu ortağı Changpeng Zhao’nun Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Binance’in tüm FTT varlıklarını tasfiye edeceğini açıklamasının ardından, FTX’in yerel kripto para birimi FTT sert bir şekilde düşmeye başladı.

Sam Bankman-Fried’in kurucu ortağı olduğu FTX ve Alameda Research cephesinden gelen mali veriler sonrasında CZ’nin yaptığı açıklamalar, FTT’de yaşanan düşüşü artırdı. Haberin yazımı esnasında FTT’nin değeri yüzde 20’den fazla kayıp yaşayarak 17.89 dolardan işlem görmeye başladı.

binance ftx olayi piyasalari nasil etkiledi 3

Binance-FTX arasında yaşananlarla birlikte kripto varlık birimlerinde kırmızı bir görünüm söz konusu. Ether (ETH) bir günde yüzde 5 oranında değer kaybederken, haberin yazımı esnasında 1.483 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Polkadot (DOT) ve Tron (TRX) kripto para birimleri yaklaşık yüzde 5 değer kaybetti.

Bu kripto para birimlerinin yanında Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE), Solana (SOL), Shiba Inu (SHIB) ve Avalanche (AVAX) gibi kripto para birimlerinde de daha büyük bir düşüş yaşandı. Son olarak Binance – FTX arasında yaşanan olaylar, kripto para piyasasının bir günde 70 milyon dolarlık değer kaybı yaşamasına neden oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala