bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,691.94 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.11 1.34%
bnb
BNB (BNB) $ 583.20 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 188.08 0.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62277 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64735 0.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223465 12.03%

Binance Dubai’de Lisans Aldı

binance dubaide lisans aldi1

Kripto para borsası Binance, Dubai‘de lisans aldı. Birleşik Arap Emirlikleri‘nin yedi emirliğinden biri olan Dubai kısa süre önce kapılarını kripto şirketlerine açmıştı.

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum‘un, kripto yasasını kabul ettiklerini duyurmasıyla ülke Orta Doğu pazarında atılım yapmıştı. Dijital varlıklarda küresel olarak “büyük bir oyuncu” olmayı hedefleyen Dubai, kripto borsaları için merkez olmak istiyordu. Bir süredir çaba halinde olan şirket lisans aldığını duyurdu.

Binance’ın duyurusunu şirket CEO’su Changpeng Zhao yaptı. Bölgenin en büyük pazarlarından biri olan Birleşik Arap Emirlikleri, daha öne çıkmak için Ulusal Kripto Lisansını 9 Mart’ta kabul etmişti.

Binance Dubai’de Lisans Alan FTX’i Takip Etti

FTX Europe’tan sonra Dubai’de lisansını alan Binance, dünkü Bahreyn adımından sonra Orta Doğu’daki genişlemesini sürdürdü.

Binance CEO’su yaptığı Twitter paylaşımında Bloomberg‘in haberine yer vererek “Binance, Bahreyn’de onay aldıktan günler sonra Dubai’de faaliyet göstermek için bir lisans aldı ve Orta Doğu’daki varlığını daha da güçlendirdi.” ifadelerini kullandı.

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsasınınn CEO’su olan CZ, şirketin ABD’de ilerlediğini de kısa süre önce duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala