bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,717.88 1.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,284.83 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.91 1.35%
solana
Solana (SOL) $ 159.24 3.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545003 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497893 3.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162591 2.89%

Binance Davasının ‘VIP’leri Belli Oldu

Binance Davasinin VIPleri Belli Oldu1

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) Binance davasında yer alan 3 şirketin kimliği belli oldu. Davada adı geçen şirketler A, B ve C olarak nitelenmişti. Düzenleyici, Binance’in bu şirketlerle olan çarpık ilişkisine hazırladığı dosyada yer vermişti. İşte dava dosyasında yer alan 3 şirketin kimliği…

CFTC Davası: Binance’in Şirketlerle Çarpık İlişkisi – (link)

ABD, Binance’in Ensesinde: Kaçakçılık, Paravan Şirket, Hamas, VPN… – (link)

Binancein Rakipleri Tetikte2

Binance Davasındaki 3 Şirket Açıklandı

Binance davasında adı geçen kimliği belirsiz ‘VIP’ şirketlerin isimleri belli oldu. Bloomberg’in haberinde üç şirketin Jane Street Group, Tower Research Capital ve Radix Trading olduğu belirtildi. Haberde, Radix’in A trade şirketi, Jane Street’in B trade şirketi, C trade şirketinin ise Tower Research olduğu ifade edildi. Dijital varlık şirketi Prometheum’un kurucusu ve eş CEO’su Aaron Kaplan, şirketlerin ABD’de lisanslarına ve faaliyetlerinin risk altında olabileceğini söyledi.

CFTC dosyasında Binance‘in bu şirketlerle ilişkisine yer verildi. Belgelerde ABD müşterilerinin platforma nasıl eriştiği ve hangi imtiyazları elde ettiği isimsiz olarak gösterilmişti. CFTC, borsanın şirketler için ABD yasa ihlallerini kolaylaştırdığını iddia etmişti.

Wall Street Journal, davanın açıklandığı günlerde Radix Trading, A trade şirketi olduğunu açıklamıştı. Şirketin kurucu ortağı Benjamin Blander, Radix’in son birkaç yıl içinde offshore şirketler ve aracı kurum üzerinden işlem yaptığını doğrulamıştı. Blander, yasadışı hiçbir şey yapmadıklarını ifade etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala