bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,702.07 3.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,080.18 2.93%
bnb
BNB (BNB) $ 551.88 2.97%
solana
Solana (SOL) $ 143.59 8.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504101 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459513 3.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 3.55%

Binance CEO’sundan LUNA ve UST Açıklaması

binance ceosundan luna ve ust aciklamasi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ), LUNA ve UST olayları hakkında açıklamada bulundu. CZ açıklamasında Singapur merkezli kar amacı gütmeyen Luna Foundation Guard’ı suçlu buldu.

Binance CEO’su Luna Foundation Guard’ı Suçladı

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Terra’nın stablecoin’i olan Terra USD (UST) ve Terra (LUNA) hakkında açıklamalarda bulundu. CZ açıklamasında Terra ekibinin ve Luna Foundation Guard’ın Terra USD (UST) ve Terra (LUNA) düşüşünde, nerelerde hata yaptıklarını açıkladı. CZ’ye göre Luna Foundation Guard, UST’nin düşüşü yüzde 5 seviyesindeyken rezervlerini konuştursaydı, olayın tamamen önlenebileceğini savundu. Ayrıca UST ve LUNA’nın 80 milyar dolar kaybettiği esnada Luna Foundation Guard’ın 3 milyar dolarlık rezervini kullanmasına dikkat çekti.

binance ceosundan luna ve ust aciklamasi 2

CZ ikinci olarak Terra ekibinin kriz esnasında toplulukla iletişiminin çok yavaş ve seyrek olmasına da dikkat çekti. Bu durumun topluluğun güvenini aşındırdığını söyleyen CZ, kripto projelerinin özellik kriz zamanlarında kullanıcılarıyla ve toplulukla sık sık iletişim kurmalarını tavsiye etti. Son olarak CZ, Terra’nın yeniden yapılanma planı hakkında da açıklamalarda bulundu. CZ, Terra’nın yeni bir zincire çatallanma (FORK) planlarına ise karışık duygular beslediğini belirtti. Bununla birlikte CZ, Terra Topluluğunun kişisel duygulardan bağımsız olarak zincir için bir sonraki eylem planına karar verme hakkı olduğunu savundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala