bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,278.95 3.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,058.32 2.25%
bnb
BNB (BNB) $ 549.44 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 140.45 4.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500806 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455356 1.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152071 2.87%

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Mahkemeye Çağırıldı

Binance kurucusu Zhao'nun duruşması Nisan'a kaldı

Dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda olan Binance için geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dava açmıştı. Açılan davanın ardından Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Binance CEO’su CZ, ABD’de Mahkemeye Çağırıldı

Washington, DC’deki Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kayıt dışı menkul kıymet işlemleri iddiasıyla borsaya resmen dava açmasından sadece iki gün sonra, 7 Haziran’da Binance CEO’su Changpeng Zhao’yu mahkemeye çağırdı.

Mahkeme tarafından Changpeng Zhao’ya gönderilen belgede, “Hakkınızda dava açılmıştır.” ifadesi yer aldı. Konu hakkında ayrıntılar çok az olsa da, mahkeme belgesi tebliğ edilmiş olarak işaretlenmemiş olarak görünüyor. Bununla birlikte söz konusu mahkeme davetine Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’nun şahsen gelmesi gerekmiyor; ancak yasal olarak kendisine tebliğ edilen celpnameye cevap vermesi gerekiyor. Ayrıca iletilen belgeye göre tebligat yapıldıktan sonra Binance ve CEO’sunun yanıt vermek için 21 günü bulunuyor. Belgede konu ile ilgili şu ifadeler yer alıyor:

Yanıt vermemeniz halinde, şikayette talep edilen yardım için aleyhinize temerrüt kararı verilecektir.

Son olarak iletilen mahkeme dosyasına göre Binance CEO’sunun şu andaki ikamet adresi Akdeniz ada ülkesi olan Malta görünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala