bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,278.95 3.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,058.32 2.25%
bnb
BNB (BNB) $ 549.44 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 140.45 4.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500806 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455356 1.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152071 2.87%

Binance Borsasında Kan Kaybı Hızlanıyor İddiası

binance borsasinda kan kaybi hizlaniyor iddiasi

En büyük kripto borsası olarak görülen Binance‘tan çıkışların hızlandığı belirtiliyor. Forbes’un analizine göre Binance borsasından nakit çıkışı CEO Changpeng Zhao‘nun (CZ) açıkladığından daha kötü ve o zamandan beri daha da hızlandı. Kripto veri şirketi Defillama’nın verilerine göre, yatırımcılar cuma günü Binance’tan net 360 milyon dolar çekti.

binance borsasinda kan kaybi hizlaniyor iddiasi1

Binance Borsasının Kayıpları Hızlanıyor

13 Aralık’ta başka bir kripto veri şirketi olan Nansen, Binance’in önceki hafta 3 milyar dolarlık varlık kaybettiği açıkladı. Bu rakam o dönemde şirketin toplamının yüzde 4’üne karşılık geliyordu.

Forbes araştırmasında ise Binance’in, Nansen raporundan bu yana varlıklarının yüzde 15’ini kaybettiğini iddia etti. İddiaya göre Binance varlıklarının yüzde 25’i 2 ay gibi bir süre içerisinde borsadan ayrıldı.

Araştırmaya göre yatırımcı çıkışları, borsanın iki kripto parası Binance Coin(BNB) ve Binance USD’de net bir şekilde görülüyor. BNB, son iki ayda değerinin yüzde 29’unu kaybederken, borsanın elinde 29 milyon BNB kaldığı tahmin ediliyor.

Fon çıkışlarının yanı sıra Binance’ın ABD’li düzenleyiciler kurumlarla da başı dertte. Son olarak ABD’nin Seattle’daki Batı Bölgesi Başsavcılığı, bazı hedge fonlarının Binance ile olan ilişkisini inceleme altına almıştı. Buna göre fonların Binance ile iletişimlerine dair kayıtlar talep edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala