bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,051.16 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.84 4.70%
bnb
BNB (BNB) $ 610.13 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521164 4.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472398 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150604 7.37%

Binance, Bitcoin ile Fiyatlandırılan Vadeli İşlemlerini Başlattı

binance-bitcoin-ile-fiyatlandirilan-vadeli-islemlerini-baslatti

Binance Vadeli İşlemler, “Coin marjlı” olarak adlandırılan türev ürününü kullanıcılarına açtı. Borsa, bu türevlerin kullanıcıların alım satımlarını çeşitlendirmelerine yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

Alıcı ve satıcılar, geleneksel olarak mevcut piyasa koşullarından bağımsız olarak belirli bir tarihte işlem yapmak zorundadır. Fakat geleneksel vadeli işlem sözleşmelerinin aksine, bu kalıcı sözleşmelerin bir vadesi yoktur. Bu, yatırımcıların pozisyonlarını süresiz olarak tutabilmelerini sağldığından daha rahat bir yatırım aracı olarak görülür.

binance-bitcoin-ile-fiyatlandirilan-vadeli-islemlerini-baslatti

Binance Bitcoin ile Kalıcı Vadeli İşlemlerini Başlattı

Binance’in en son türevleri “ters çevrilmiş” türev olarak tanıtıldı. Yani fiat yerine Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerinde marjlı olarak fiyatlandırışmış bir vadeli işlem opsiyonu olarak tanımlanabilir. Marjlar, bir aracı kurumdan ödünç alınan ve çeşitli varlıkları satın almak için kullanılan bir kredi şeklidir. Bu krediler genellikle ABD doları veya diğer geleneksel para birimleri cinsinden ifade edilir.

Binance’in kalıcı Bitcoin fiyatlı vadeli işlemleri, tıpkı daha önce piyasaya sürülen üç aylık muadilleri gibi, 125 kata kadar kaldıraç imkanı sağlıyor.

Son olarak yapılan duyuruya göre, Binance’in kripto marjlı üç aylık ve sürekli vadeli işlemleri, kullanıcıların ticaret yöntemlerini daha da çeşitlendirmelerine ve marj verimliliklerini iyileştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala