bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Bill Ackman’dan Terra (LUNA) için Piramit Benzetmesi

Bill Ackmandan Terra için Piramit Benzetmesi

Kripto sektörü son birkaç gündür Terra ekosisteminin iki kripto parası olan LUNA ve UST‘yi konuşuyor. LUNA’nın değerinin 0’lanması ve UST’nin dolar ile olan bağının tamamen kopması sonrası topluluk tarafından eleştirilere tutulan Terra’ya bir eleştiri de ABD’li iş insanı Bill Ackman’dan geldi. Ackman, Terra’nın projesini ilk okuduğu andan beri bir piramit sistemi olduğunu anladığını söyledi.

Bill Ackman: Terra, Piramit Sisteminin Kripto Versiyonu

Terra’nın UST’si Seigniorage algoritmik stablecoin olarak uzunca bir süre oldukça iyi bir performans gösterdi. Ancak UST’nin arkasındaki teknoloji uzun zamandır eleştiriliyordu. 7 Mayıs’ta yaşanan büyük satışlar sonrası LUNA’nın değerinde yaşanan büyük dalgalanma, sistemin bozularak UST ve LUNA’nın dengesizleşmesine neden oldu. Twitter üzerinden bu konuya değinen ABD’li iş insanı Bill Ackman ise şu ifadelere yer verdi:

“Terra yatırımcılara, değeri yalnızca tokendeki yeni yatırımcılardan gelen taleple yönlendirilen bir token tarafından desteklenen yüzde 20 getiri sözü verdi. LUNA, daha fazla takipçi çekti ve bir hak kazanma programı aracılığıyla token arzını sınırladı. Ancak Luna satıcılarının arzı alıcıları boğduğunda çöktü”

Daha önce de kripto konusunda olumsuz açıklamaları olan ve kriptonun öz bir değere sahip olmadığını söyleyen Ackman, son olarak sektördeki düzenleme ihtiyacına değindi:

“Kripto endüstrisi, altta yatan iş modelleri olmadan diğer kripto projelerini kendi kendine düzenlemeli. Aksi halde değer yaratan işletmeler tarafından desteklenmeyen abartılı token’lar, tüm kripto endüstrisini yok edecek”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala