bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,244.14 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,897.32 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 527.53 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 130.42 1.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472283 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428202 4.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141253 4.05%

BiFi Bitcoin Ağını DeFi Ekosistemine Getiriyor

bitcoin defi

BiFi, Bitcoin ağını DeFi’ye getirerek, sektörde merkeziyetsiz işlemlerde yeni bir dönem başlatıyor.

DeFi 2.0 ile duyurulan platformu geliştirmesi, kullanıcıların ödünç alırken ve verirken birbirlerinin yerine BTC ve ERC-20 token’larını kullanmalarına olanak tanıyor.

BiFi tarafından yayınlanan bir Medium makalesine göre, kullanıcıların BTC varlıklarını tam gelişmiş bir DeFi ürününde kullanmalarına izin veriliyor. Bu, en popüler iki Blockchain ağı arasında verimli bir esneklik ve birlikte çalışabilirliği sağlayan ilk platformdur konumunda (Bitcoin ve Ethereum). 

Kripto varlıkların dünyasında BTC, tüm ekosistemin temeli konumunda. Ancak Bitcoin varlığınızı Ethereum tabanlı DeFi platformlarında kullanmanın tek yolu wBTC ve renBTC gibi tokenize BTC alternatifleridir. Diğer yandan Wrapped BTC ise tüm kullanıcı cüzdanları arasında tutulan toplam BTC hacminin yalnızca yüzde 1’ini temsil ediyor. Bu, BTC’nin DeFi’de büyük ölçüde kullanılamadığı anlamına gelir. BiFi’nin yeni sistemi bu soruna çözüm getiriyor.

BiFi’nin BTC ödünç verme ve ödünç alma mekanizmalarından yararlanmak için kullanıcıların MetaMask cüzdanlarını BiFi’ye bağlamaları gerekecek. Cüzdanınızı bağladıktan sonra, BTC tutma hizmetlerinden yararlanabileceksiniz. Ek olarak, kullanıcılar BTC’lerini Wrap’lamak veya tokenize etmek zorunda kalmadan Ethereum ağında  mevcut olan tüm tokenlerden yararlanabilirler. 

block chain 4269495 1280 komp 1080x675 1

DeFi Platformlarının Hack Sorunu

Kripto endüstrisi hala emekleme aşamasında olduğundan, birçok DeFi projesi, uygulanan katı güvenlik uygulamalarına rağmen hacker saldırılarına maruz kalıyor. 

Platform da bu durumu farkında olacak ki, tekrar tekrar yeni bir zincir oluşturmak yerine, halka açık olarak güvenilir Blockchain hesaplamaları bütünlüğünü koruyor. Bu, işlemlerin her iki zincirde de güvenli bir şekilde doğrulanmasını amaçlıyor. 

BiFi, Bitcoin ağında gerçekleşen işlemlerin doğruluğunu doğrulamak için kriptografik kanıtlara güvenir. Bu kanıtlar daha sonra Ethereum akıllı sözleşmelerinde zincir üzerinde karşılaştırılır ve doğrulanır. BiFi bu sistemi kullanarak hack saldırılarının önüne geçmeyi planlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala