bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,287.96 7.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.44 9.52%
bnb
BNB (BNB) $ 511.27 10.82%
solana
Solana (SOL) $ 177.92 12.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.581983 5.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.605356 11.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128134 13.39%

Paylaş

Biden’ın Kripto Vergileri Mevcut ABD Borç Tavanı Anlaşmasında Yok

bidenin kripto vergileri mevcut abd borc tavani anlasmasinda yok

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’ne büyük sıkıntılar sunan nakit krizi hakkında yeni bir hamlede bulunmuştu. ABD Başkanı Joe Biden, kripto para madenciliği tarafından enerji kullanımına ilişkin olası yüzde 30’luk bir tüketim vergisi. Söz konusu borç tavanı anlaşmasında kripto vergilerinin de yer almadığı görülüyor.

Kripto Vergileri Mevcut Anlaşmada Yer Almıyor

Bir Meclis komitesi internet sitesinde yayınlanan 99 sayfalık borç anlaşması dijital varlıklara yıkama vergisi kurallarının uygulanmasına dair dili ya da Biden yönetiminin önermiş olduğu kripto ile ilgili diğer vergi önlemlerini de içermiyor.

bidenin kripto vergileri mevcut abd borc tavani anlasmasinda yok 2

Biden yönetimi, yıllık bütçe teklifinin bir parçası olarak Mart ayında bu tedbirleri gündeme getirmiş ve Hazine Bakanlığı’nın 10 yıl içinde yaklaşık 24 milyar dolar getireceğini iddia ettiği, federal hükümet için tahmini en büyük gelir getirici işlem kurallarının uygulanmasını önermişti.

Kongre ve Beyaz Saray müzakerecileri, ABD’nin federal harcamaları durdurmadan önce ihraç edebileceği borç miktarını artırmak için bir ön anlaşmaya vardı. Anlaşma, vergi artışları yerine savunma dışı federal harcamalara sınırlama getirilmesini içeriyor, ancak yine de Temsilciler Meclisi ve Senato’daki oylamalar ve hem siyasi sağ hem de solda bazı kuşkularla karşı karşıya olduğunu belirtelim.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala