bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Biden’ın Kripto Kararnamesine Yanıt için Son Günler

Bidenin Kripto Kararnamesine Yanit için Son Günler

Kripto para sektöründe yaşanan düzenleyici belirtsizliği etkisini hızla göstermeye devam ediyor. Bir tarafta yaşanan dolandırıcılık ve hack haberleri artarken, diğer taraftan yeni ürünlerini piyasa sürmek isteyen şirketler düzenleyici çerçevesine ihtiyaç duyuyor. Bu noktada 9 Mart’ta ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanan kararname, 5 Eylül’de düzenleyicilerin kripto konusundaki belgelerini talep ediyor.

Biden'ın Kripto Kararnamesine Yanıt için Son Günler

Biden’ın Kripto Kararnamesine Gelecek Olan Yanıtlar Oldukça Önemli

Kripto paralar her ne kadar yeni bir teknoloji olsa da bir süredir hayatımızın önemli bir parçası konumunda. Şirketlerin milyarlarca dolarlık yatırım yaptığı sektör, birçok kritik olaya da ev sahipliği yapıyor. Diğer taraftan birçok finans ve bankacılık devinin de kripto odaklı önemli adımlar attığına şahitlik ediyoruz. Doğal olarak bu gelişmeler küresel bir düzenleyici ihtiyacını beraberinde getiriyor.

Her ne kadar bazı ülkeler kripto konusunda kendi politikasını belirlemiş olsa da büyük bir çoğunluk ABD’nin hareketleri takip ediyor. Bu noktada ABD’li düzenleyicilerin adımları oldukça kritik. ABD Başkanı Joe Biden’ın 9 Mart tarihinde imzaladığı kripto kararnamesi ise düzenleyicilerden kripto konusunda bir netlik talep ediyor. Kararnamede yer alan tarihlere göre ise düzenleyicilerin 5 Eylül’de yanıtlarını sunmaları gerekiyor. Bu noktada Hazine ve Adalet Departmanlarından gelecek yanıtlar, ABD’deki kripto politikasının geleceği üzerinde oldukça belirleyici olacak. Doğal olarak küresel bazda da bu çalışmaların etkileri hissedilebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala