bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,789.97 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.16 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 584.51 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 185.74 1.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619588 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649098 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217631 19.65%

Biden’ın Bütçe Planında ‘Kripto’ Detayları

Bidenin Butce Planinda Kripto Detaylari

ABD Başkanı Joe Biden’ın 2024 mali bütçe planını bugün Kongre’ye sunması bekleniyor. Biden yönetimi, bütçe planı ile gelecek 10 yılda açığı yaklaşık 3 trilyon dolar azaltmayı planlıyor. Bütçe planında kriptolara yönelik değişiklikler de bulunuyor. Bu çerçevede bütçeye yaklaşık 24 milyar dolarlık katkı sağlanması hedefleniyor. Beyaz Saray’ın planları arasında sermaye kazanç oranını artırma ve ‘wash trading‘ düzenlemesinin olduğu belirtiliyor.

Bidenin Butce Planinda Kripto Detaylari2

Biden Yönetiminin Kripto Planları

WSJ’nin haberine göre Biden yönetiminin planlarından birisi ‘wash trading’ kuralını dijital varlıklar için uygulamak. Wash trading, yatırımcının aynı anda hem alım hem de satım işlemi açmasına deniyor. Bu yöntem kripto varlıkların fiyatını ve hacmini şişirmek için kullanılıyor. Trader’lar bu yöntemle vergi kayıplarını da azaltıyor. Geleneksel piyasalarda wash trading işlemi yapmak yasak ancak kriptolarda herhangi bir düzenleme bulunmuyor. Uzmanlar, ABD‘nin bu yönde bir karar almasının Kanada ve Avustralya gibi ülkelerin harekete geçmesini de sağlayacağını belirtiyor.

Vergi Oranının İki Kat Artırılması Önerilecek

Biden yönetimi, uzun vadeli yatırımlarda en az 1 milyon dolar kazanan yatırımcılar için sermaye kazancı vergi oranının yüzde 20’den yüzde 39,6 çıkarılması teklif edilecek. Ayrıca zenginlerin gelir vergisinin de artırılması planlanıyor. Bütçe teklifi, Temsilciler Meclisi ve Senato’da oylandıktan sonra Biden’ın masasına gidecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala