bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,448.00 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.89 0.09%
bnb
BNB (BNB) $ 541.97 2.24%
solana
Solana (SOL) $ 135.63 1.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497109 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458035 0.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155325 2.19%

Beyaz Saray’ın Kripto Para Raporu PoW’u Hedef Aldı

Beyaz Sarayin Kripto Para Raporu PoWu Hedef Aldi

Başta kripto paralar olmak üzere Blockchain sektörü oldukça kritik bir döneme girmiş bulunuyor. Bir taraftan Ethereum konsensüs mekanizmasını değiştirerek Blockchain tarihinde bir ilke imza atmaya hazırlanırken, diğer taraftan düzenleyicilerin PoW üzerindeki baskısı günden güne artıyor. Bu noktada son bir rapor da Beyaz Saray’dan geldi. Beyaz Saray yakın zamanda yayımladığı raporda, ABD kongresinin Proof of Work mekanizmalı kripto varlıkları yasaklayabileceklerini belirti.

Screen Shot 2022 09 08 at 18.11.42
Kaynak: Beyaz Saray Raporu

Beyaz Saray’dan Gelen Kripto Raporu, PoW Konusunda Endişe Yarattı

Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi, Perşembe günü yayınlanan yeni bir raporda ABD’yi kripto madenciliğinin enerji etkisi hakkında daha fazla araştırma yapmaya çağırdı. Raporda, ABD Başkanı Joe Biden’ın kripto para birimleriyle ilgili yürütme emrine verilen ilk kamuya açık yanıtlar arasında, kripto madenciliğinin çevre üzerinde ne tür bir etkisi olduğu sorusuna yaklaşımını ayrıntılı olarak açıklandı.

Raporda şu detay dikkat çekti:

“En büyük piyasa değerine sahip kripto varlıklar için küresel elektrik üretimi, yılda toplam 140 ± 30 milyon metrik ton karbondioksit (Mt CO2/y) veya küresel yıllık sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 0,3’ünü oluşturuyor”

Ancak raporun en kritik kısmı, aşağıda da belirtildiği üzere PoW’a sahip kriptoların sınırlandırılması, hatta yasaklanmasın olduğu bölümdü.

“Bu önlemlerin etkisiz kalması durumunda, İdare yürütme eylemlerini araştırmalı, aksi hâlde Kongre, kripto varlık madenciliği için PoW mekanizmalarının kullanımını sınırlamak veya ortadan kaldırmak için yasaları değerlendirebilir”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala