bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,542.90 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.86 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 618.44 5.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.86 1.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630484 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.661262 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217711 0.63%

Beyaz Saray Kripto için Geniş Bir Düzenleme Planlıyor

biden

Bloomberg’in yayınladığı habere göre, Biden yönetimi, kripto varlık sınıfına hükümet çapında bir yaklaşım oluşturma çabasının bir parçası olarak kripto para birimleriyle ilgili bir düzenleme üzerine çalışıyor.

Bloomberg’in adının açıklanmasını istemeyen kaynaları, önerilen yönergelerin federal kurumlardan kriptonun ilgili alanlarını incelemeleri ve tavsiyelerde bulunmaları için görevlendireceğini söylüyor. Yapılacak finansal düzenleme, ekonomik inovasyon ve ulusal güvenliği de kapsıyor. 

beyaz saray btchaber

Beyaz Saray Kripto Düzenlemesi için Çalışıyor

ABD uzun zamandır kripto para varlıkları nasıl bir statüde değerlendireceği konusunda çalışmalar yürütüyor. Özellikle ABD’nin düzenleyici kurumları SEC ve Fed’in açıklamaları son dönemde dikkatle takip ediliyor.

SEC’in ETF kararı ve Fed’in stablecoin açıklamaları ABD’nin kriptoya bakış açı konusunda ipucu sunuyor.

Diğer tarafdan Fed dijital para raporu ise diğer bir merak konusu. Yakın zamanda açıklanması beklenen dijital para raporun, devletin CBDC ve stablecoin konusunda nasıl bir yol izleyeceği konusunda önemli detaylar içermesi bekleniyor.

Fed Başkanı Jerome Powell da daha önce yaptığı bir açıklamada rapor için net bir tarih vermese de, kısa bir süre içerisinde yayınlanacağını belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala