bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,000.15 4.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.42 3.53%
bnb
BNB (BNB) $ 608.24 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 146.21 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523228 4.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472443 6.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150214 6.90%

Berenberg: SEC, Coinbase’e Karşı Yaptırım Kararı Alacak

Berenberg SEC Coinbasee Karsi Yaptirim Karari Alacak

Alman yatırım bankası Berenberg, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Coinbase’e karşı yaptırım kararı alacağını ifade etti. Banka, Bittrex ve Kraken’e karşı alınan kararların Coinbase‘e yansıtılmasının muhtemel olduğunu söyledi. Coinbase’in gelir kalemleri üzerinden hedef alınacağı bildirildi.

Coinbase Yoneticileri Hakkinda 1 Milyar Dolarlik Iddia2

Berenberg’den Coinbase Açıklaması

Alman bankası Berenberg, kripto para borsası Coinbase ile ilgili analizini yayınladı. Berenberg’e göre şirketin net gelirinin en az yüzde 37’si işlem ücretlerinden, Bitcoin (BTC) dışındaki token ticaretinden ve stake hizmetlerinden elde edildi. Coinbase, ilk çeyrekte 736 milyon dolar net gelir elde etmişti. Analist Mark Palmer, şirketin gelir kaynaklarının muhtemelen SEC tarafından hedef alınacağını ifade etti. Ayrıca Coinbase‘in net gelirinin yüzde 86’sının ABD operasyonlarından geldiğine yer verildi. Borsanın bu durum nedeniyle ABD’den uzaklaşmasının zor olacağı aktarıldı.

Berenberg, Coinbase hisselerini açığa satmanın çok riskli olduğunu, halka açık kısmının yaklaşık yüzde 23’ünün açığa satıldığını ifade etti. Citi de mayıs ayının başlarında Coinbase notunu nötr seviyeye indirdi. Kripto borsası için fiyat hedefi 80 dolardan 65 dolara geriledi. SEC, şubat ayında Kraken’e staking hizmeti nedeniyle 30 milyon dolar ceza vermişti. Kurum, dün Coinbase‘in kripto düzenlemesi için verdiği dilekçeye de resmi yanıt vermişti. SEC‘in yanıtında herhangi bir kural koymanın yıllar alabileceği ve uygulama eylemlerinin devam edeceği aktarılmıştı. Kurum, kripto sektörü için kural koymaya zorlanmaması gerektiğini savunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala