bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,846.11 1.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,052.06 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 554.07 0.85%
solana
Solana (SOL) $ 141.72 1.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502442 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470324 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156376 4.22%

Belçikalı Milletvekili Maaşını Bitcoin’e Dönüştürme Sözü Verdi

belcikali milletvekili maasini bitcoine donusturme sozu verdi

Küresel olarak maaşını Bitcoin’e (BTC) çevirmek isteyen politikacıların sayısı giderek artıyor. Son olarak Brüksel Milletvekili Christophe De Beukelaer, 2022’de vekil olarak maaşını Bitcoin‘e çevireceğini açıkladı. Dönüştürme işlemini Bit4You üzerinden gerçekleştirecek olan Beukelaer, her ayın sonunda maaşını bu platforma gönderecek. 

Beukelaer konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu eylem aracılığıyla, merkeziyetsizlik anlamında daha erişilebilir, daha şeffaf bir bir finans dünyasına olan güvenimi göstermek istiyorum. Parlamento kontrolü veya tartışması olmadan az çok banknot basmaya karar veren birkaç kişi tarafından yönetilmiyor.” 

belcikali milletvekili maasini bitcoine donusturme sozu verdi2

Belçikalı Milletvekili Maaşını Bitcoin’e Dönüştürecek

Brüksel Milletvekili Christophe De Beukelaer, Bit4You platformunda her ay 5.500 Euro ödeyecek ve karşılığında Bitcoin (BTC) alacak. Ek olarak ülkesini kripto para birimlerini ve onların altında yatan teknolojiyi benimsemede daha aktif olmaya çağırdı. Beukelaer, Belçika’nın “treni kaçırmasını” istemediğini belirtti.

Maaşını Bitcoin’e (BTC) çevirmek isteyen milletvekili, bunun risklerini göz önüne aldığını belirterek şunları kaydetti:

“Evet, risk alıyorum. Ama önce, bunu karşılayabilirim. O zaman, gerçekten uzun vadeli bir güvenim var. Bunu yaparak dijital altına yatırım yapıyorum.”

Son olarak maaşını Bitcoin (BTC) olarak alan ilk kişinin ise Miami Belediye Başkanı Francis X. Suarez olmuştu. Francis’in bu adımını New York Belediye Başkanı Eric Adams takip etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala