bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,381.25 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,105.20 1.26%
bnb
BNB (BNB) $ 561.11 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.21 3.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506965 0.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472669 4.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154154 2.07%

Beklenen Bitcoin Güncellemesi Taproot İçin Aktivasyon Süreci Başladı

beklenen bitcoin guncellemesi taproot icin aktivasyon sureci basladi

Bitcoin’in uzun zamandır beklenen Taproot güncellemesi uygulamaya hazır ve topluluk uygulamaya katılıp katılmayacağına karar verebilir. 

Güncelleme, daha ölçeklenebilir ve özel bir Bitcoin’e doğru önemli bir hamle olarak değerlendiriliyor. Bir soft fork olan Taproot, bir dizi imzayı tek bir imzada özetlemek için bir ana anahtar oluşturmasına verecek. Böylece Bitcoin’deki çoklu imza işlemlerini gerçekleştirmek daha verimli, ucuz ve kolay hale gelecek. 

Güncelleme ayrıca ağ üzerindeki yük üzerinde de etkili olacak. Yükü hafifletecek olan Taproot, işlem alanını %20 azaltarak saniye boşuna işlem kapasitesini artıracak ve ücretleri de önemli ölçüde azaltacak.

Bitcoin’in Geleceği Topluluğun Elinde

Güncelleme için Bitcoin madencilerinin node’larını bu sürüm ile güncellemesi ve Taproot için oylarını bildirmesi gerekiyor. 

Onay süreci, sonuncu ağ zorluk ayarlaması ile başladı ve bir sonraki güncellemeye kadar -yaklaşık 2016 blok- sürmesi bekleniyor. O zamana kadar Taproot için %90’dan fazla oy gelirse, güncelleme bu Kasım ayında uygulanacak. 

Kullanıcılar, taproot.watch adlı internet sitesini ziyaret ederek gelişimi yakından takip edebilir. Bitcoin’in bu güncellemesine heyecan duyanlar arasında ünlü Bitcoin destekçisi ve Twitter kurucusu Jack Dorsey de yer alıyor. Dorsey, güncelleme verilerini içeren internet sitesi adresini tweet olarak paylaştı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala