bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,806.97 2.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.43 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 582.21 1.81%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 1.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628306 2.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651696 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220648 18.58%

Bazı ABD Eyaletleri, Genesis’e Soruşturma Başlattı

genesis

FTX’in çöküşüyle beraber kripto para dünyasında yaşanan gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Son olarak çok sayıda ABD düzenleyici kurumu, FTX ve diğer merkezi borsa operatörleri hakkında soruşturmalar başlattı. Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu ve diğer eyaletleri ise radarlarına Genesis Global Capital’i almış durumdalar.

Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu Direktörü Joseph Borg tarafından yapılan açıklamada birkaç başka eyaletin de soruşturmanın parçası olduğu belirtilirken, bu eyaletlerin hangileri olduğu söylenmedi. Borg, kripto alanındaki karşılıklı bağımlılıklar ve birbirine bağlı bağlantıları bir endişe kaynağı olarak gösterdi.

Genesis İflas Başvurusu Yapmayı Düşünmüyor

Genesis hakkında başlatılan soruşturma, birçok kripto para birimi şirketinin birbiriyle bağlantılı olduğunu ve bu şirketlerin devlet menkul kıymetler yasalarını ihlal edip etmediğine yönelik daha geniş bir araştırmanın parçası olduğunu göstermekte. 16 Kasım’da Genesis, FTX’in çökmesinden sonra “anormal para çekme taleplerini” gerekçe göstererek para çekim işlemlerini askıya almıştı. Şirketin, para çekme işlemlerini durdurmadan önce 1 milyar dolarlık acil durum infüzyonu istediği de bilinmekte.

genesis

Genesis’in sözcülerinden biri yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Yakında iflas başvurusunda bulunma planımız yok. Hedefimiz mevcut durumu herhangi bir iflas başvurusuna gerek kalmadan uzlaşmayla çözmek. Genesis alacaklılarla yapıcı görüşmeler yapmaya devam ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala