bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

Başkan Biden, Fed Başkanı Olarak Yine Powell’ı Seçti

baskan biden fed baskani olarak yine powelli secti

4 yıldır Fed’in başkanı olan Jerome Powell, Başkan Joe Biden’ın kararı ile yeniden, Federal Rezerv Sistemi Yönetim Kurulu Başkanı olarak aday gösterildi.

Ek olarak ABD başkanı, “Başkan Powell ve Dr. Brainard’ın enflasyonu düşük, fiyatları sabit tutmaya ve tam istihdam sağlamaya odaklanmasının ekonomimizi her zamankinden daha güçlü hale getireceğinden eminim” dedi.

baskan biden fed baskani olarak yine powelli secti 1

Biden’ın, Fed Başkanı Powell’ı Aday Gösterdi, Bitcoin Düştü

ABD Başkanı Joe Biden’ın Fed Başkanı olarak Powell’ı aday göstermesi ve kripto paralar başta olmak üzere finansal düzenlemelerde aktif rol oynayacağını açıklaması üzerine Bitcoin’de sert bir düşüş yaşandı.

Fed Başkanı Powell’ın yeniden aday gösterilme sebeplerini açıklayan Biden, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Birlikte, iklim değişikliğinin neden olduğu ekonomik riskleri ele almak ve finansal sistemimizde ortaya çıkan risklerin önünde kalmak için acil eyleme ihtiyaç olduğuna dair derin inancımı paylaşıyorlar.”

Ayrıca Biden, mevcut Fed yönetim kurulu üyesi Lael Brainard’ı ajansın başkan yardımcısı olarak seçti. Brainard’ın Federal Rezerv üyesi olarak 14 yıllık görev süresinin 2026’da, Powell’ın ise 2028’de sona ermesi planlanıyor.

Son olarak haberizin yazımı itibarıyla Bitcoin‘in (BTC) 57.014 dolardan fiyatlandığını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala