bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,579.30 3.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.76 2.30%
bnb
BNB (BNB) $ 606.99 0.05%
solana
Solana (SOL) $ 148.67 4.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529253 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478785 4.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152466 4.96%

Basel Komitesi Sermaye Gereksinimlerini Gözden Geçirecek

basel komitesi yeni danisma belgesi yayinlamayi planliyor

Uluslararası Ödemeler Bankası bünyesindeki Basel Komitesi, önde gelen küresel bankalardan eleştiri aldıktan sonra kripto varlıklar için önerilen sermaye gereksinimlerini detaylandırmayı planlıyor.

Basel Komitesi yaptığı açıklamada; önerilen sermaye gereksinimini daha net belirleyeceğini ve 2022 ortasına kadar yeni bir danışma belgesi yayınlayacağını söyledi.

Basel Komitesi Sermaye Gereksinimlerini Ele Aldı

Basel Komitesi, Haziran ayındaki tartışmalara ilişkin yorumları gözden geçirdikten sonra, Bitcoin gibi yüksek riskli kripto varlıklara sahip olan bankaların, eşit sermaye tutması gerektiğini söyledi. Yani bu teklife göre, başlangıçta 100 dolarlık kriptoya sahip olan bir bankanın asgari sermaye gereksinimi 100 dolar olmalı.

basel komitesi yeni danisma belgesi yayinlamayi planliyor

JPMorgan Chase ve Deutsche Bank gibi kurumların yanı sıra diğer birçok sektör birliğinden oluşan Küresel Finansal Piyasalar Birliği (GFMA), Basel Bankacılık Denetleme Komitesi tarafından Haziran ayında belirlenen kurallara karşı çıktı. Söz konusu bankalar, Basel Komitesi‘nin kurallarını aşırı muhafazakar olarak nitelendirdi. Ayrıca bu kuralların, bankaların kripto piyasasına katılımını engelleyebileceğini de söyledi.

Basel Komitesi; üyelerinin, daha önceki tartışmada ortaya konan genel ilkelerle tutarlı olarak, kripto varlıklarından kaynaklanan bankacılık sistemine yönelik riskleri yönetmek için “muhafazakar bir riske dayalı küresel asgari standart geliştirmenin” önemini yineledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala