bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,923.39 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.18 0.90%
bnb
BNB (BNB) $ 568.57 1.59%
solana
Solana (SOL) $ 147.49 0.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522127 3.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.49289 4.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158525 3.63%

Basel Komitesi Sermaye Planlarına Blockchain’i de Dahil Etti

Basel Komitesi Sermaye Planlarina Blockchaini de Dahil Etti

Blockchain ve en popüler ürünü kripto paralar küresel düzenleyicilerin odak noktası olmaya devam ediyor. Birçok küresel düzenleyici üzerindeki kripto düzenleme baskısı artarken bir haber de Küresel Basel Bankacılık Komitesi‘nden geldi. Basel Bankacılık Düzenleyici Komitesi Perşembe günü yaptığı önergelerinde, bankaların kitaplarındaki “desteklenmemiş” kripto varlıklarından kaynaklanan riskleri karşılamak için sermayeyi bir kenara bırakma konusunda muhafazakar bir yaklaşım benimsemeleri gerektiğini söyledi.

Basel Komitesi Sermaye Planlarina Blockchaini de Dahil Etti

Basel Komitesi Önergelerinde Blockchain Konusuna Değindi

Kripto para piyasası, algoritmik bir stablecoin olan terraUSD’nin (UST) çöküşüyle ​​tetiklenen son haftalarda oldukça büyük değer kaybetti.

Sonuç olarak, Basel Komitesi gibi düzenleyiciler, küresel hisse senedi, tahvil ve türev piyasalarının boyutuna göre hala küçük olsa da, hafifçe düzenlenen kripto sektöründen finansal sisteme yönelik potansiyel riskler konusunda endişeli.

Kısa bir süre önce yapılan önerilerde, Basel’in kripto para birimleri için ikinci kamu istişaresini işaret ediyor ve bu da bankaların kripto varlıkları için sermaye ayırırken muhafazakar bir duruş sergilemesini gerektiriyor.

Bununla birlikte Basel, kripto varlıkları biri sabit paralar ve diğeri daha muhafazakar sermaye muamelesi gerektirecek daha yüksek riskli kripto varlıklar dahil olmak üzere iki geniş gruba bölen ilk teklifin temel yapısını koruduğunu vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala