bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Başarısız Kripto Borsası FTX’ten Siyasi Bağış Hamlesi

basarisiz kripto borsasi ftxten siyasi bagis hamlesi

İflas eden kripto para borsası FTX iflas başvurusundan önce kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in yaptığı siyasi bağışlarla da gündeme geliyordu. Artık başarısız bir kripto para borsası olan FTX söz konusu siyasi bağışların iade edilmesini istiyor.

FTX, Önceden Yapılmış Olan Bağışların İade Edilmesini Talep Ediyor

Kripto borsası FTX, katkıların müşterilerin parasıyla finanse edildiği yönündeki suçlamaların ardından alacaklılara geri ödemeleri yapabilmeye yardımcı olmak adına Sam Bankman-Fried ve yakın ortakları tarafından ABD’li politikacılara yapılan milyonlarca dolarlık bağışların iade edilmesini talep ediyor.

basarisiz kripto borsasi ftxten siyasi bagis hamlesi 2

Şirketin yeni yönetimi, Sam Bankman-Fried’den, şirketlerinden ya da üst düzey yöneticilerinden aldıkları parayı iade etmek isteyen “bir dizi katkı ve diğer ödeme alıcısının kendisine başvurduğunu” söyledi.

FTX, geri ödemeleri kabul etmek adına bir süreç oluşturacağını ve iade edilmeyen paraları geri almak adına yasal işlem başlatacağını açıkladı. FTX tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bu tür ödemelerin gönüllü olarak iade edilmediği durumlarda, FTX borçluları, herhangi bir davanın açıldığı tarihten itibaren faiz tahakkuk eden bu tür ödemelerin iadesini talep etmek iflas mahkemesinin bilgisi dahilinde dava açma niyetindedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala