bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,653.05 4.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.61 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 551.37 2.69%
solana
Solana (SOL) $ 140.79 4.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502784 1.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457594 2.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153253 3.24%

Bankman-Fried’a Açılan Bazı Davalar Ertelendi

bankman frieda acilan bazi davalar ertelendi

İflas eden FTX’in kurucusu Sam Bankman Fried‘a (SBF) açılan bazı davalar için erteleme kararı alındı. New York’ta bir hakim, Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CTFC) SBF hakkında açtığı davaları erteledi. Savcı Damian Williams, bu davalar ile bakanlığın davası arasındaki örtüşme nedeniyle erteleme için baskı yapmıştı.

bankman frieda acilan bazi davalar ertelendi2

SEC ve CFTC’nin Bankman-Fried Davasına Erteleme

Manhattan bölge hakimi Kevin Castel, SBF hakkında açılan davaların durdurulması talebini kabul etti. Karar ile SEC ve CTFC’nin davaları ertelenmiş oldu. Söz konusu davalar, Adalet Bakanlığı’nın ceza davası sonuçlandıktan sonra görülecek. New York Güney Bölgesi Savcısı Damien Williams, 7 Şubat’ta Sam Bankman-Fried için açılan iki davanın ertelenmesini talep etmişti. Williams, bakanlığın davasında alınacak kararın, diğer davalar üzerinde önemli etkileri olacağını ifade etti.

Williams, SBF‘nin ertelenmemesi halinde Adalet Bakanlığı (DOJ) davasında haksız avantajlar elde edebileceğini de belirtti. SBF’nin avukatları ise söz konusu karara karşı çıkmadı. Bu arada Sam Bankman-Fried’ın şifreli mesajlaşma uygulamalarını kullanma yasağı 21 Şubat’a kadar uzatılmıştı. Kısa süre önce SBF’nin hukuk ekibi, sıkı denetim altında uygulamaların kullanılmasını için başvuru yapmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala