bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,653.05 4.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.61 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 551.37 2.69%
solana
Solana (SOL) $ 140.79 4.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502784 1.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457594 2.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153253 3.24%

Bankalardan Afet Bölgesine Destek

bankalardan afet bolgesine destek

İş Bankası ve Akbank, afet bölgesi için destek paketlerini açıkladı. İş Bankası, hayatını kaybedenlerin kredi ve kredi kartı borçlarının silineceğini duyurdu. Bankanın toplam destek paketinin 10 milyar TL’yi bulacağı bildirildi. Akbank da deprem bölgesine 650 milyon TL’lik yardım yapacak.

İş Bankası’ndan 10 Milyar Liralık Paket

İş Bankası Grubu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) toplam 1 milyar TL bağış yapma kararı aldı. Banka bölgedeki vatandaşlarımıza yönelik ihtiyaçların karşılanabilmesine katkı sağlamak, bölgeye kalıcı destek vermek üzere “Biz Beraberiz, Yalnız Değilsiniz” diyerek sunduğu geniş kapsamlı afet yardım paketini duyurdu. Yapılan açıklamada, depremlerde hayatını kaybeden müşterilerin tüm bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarını anapara dâhil olmak üzere silineceği belirtildi. Depremin etkili olduğu illerde 6 ay ödemesiz, 36 aya kadar vadeli bölgeye özel, avantajlı faiz oranıyla kredi kullandırılacak.

Banka, depremde ağır hasara uğrayan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illerinin tamamı ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde gerçek kişiler ile KOBİ’lere yönelik bazı adımları hayata geçirecek. Banka, bu bölgelerdeki bankacılık hizmetlerinden 31 Ağustos’a kadar masraf almayacak. Afet bölgesindeki diğer 5 ildeki gerçek kişiler ve KOBİ’lerin ise borçları 1 ay süreyle faizsiz ertelendi. 1 ay süreyle söz konusu şubelerle ilgili sunulan genel bankacılık hizmetlerinden ücret ve masraf alınmayacak. Ayrıca banka, KOBİ ölçeğinden büyük firmalara ise olay ve başvuru bazında münferiden değerlendirilmek suretiyle en uygun çözümü üretecek. Diğer yandan AFAD, Türk Kızılayı, AKUT ve Ahbap Derneği’ne yapılan bağışlar 6 ay taksitlendirilecek. Banka ayrıca, deprem bölgesindeki çalışan ve yakınları için, yaşama hazır şekilde 300 konteyner temin ediyor.

bankalardan afet bolgesine destek2 1

Akbank’tan 650 milyon TL yardım

Akbank da deprem bölgesine 650 milyon TL destek vereceğini duyurdu. Bankadan yapılan açıklamaya göre, afet bölgesindeki bankacılık ihtiyaçları için birtakım finansal kolaylıklar hayata geçirilecek. Deprem felaketinden en fazla etkilenen illerde (Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay) hesabı bulunan veya bu illerde yaşayan kredi kartı, tüketici kredileri sahibi olan Akbank müşterilerinin ödemeleri faizsiz olarak ertelenecek.

Bu illerde yaşayan Akbank müşterilerinin ticari kredileri de ötelenebilecek. Bu süreçte ilgili müşterilerin ekstrelerine ya da hesaplarına gecikme faizi yansıtılmayacak. Öte yandan, afet bölgesine yapılan nakdi yardım süreçlerini kolaylaştırmak üzere Akbank, müşterilerinin bağış amaçlı gönderilen transferlerinden hiçbir ücret alınmayacak. Kredi kartlarıyla Türk Kızılayı, AKUT ve Ahbap Derneği’ne yapılan bağışlar faizsiz 6 taksitle ödenebilecek.

DenizBank’tan 350 Milyon TL’lik Yardım

DenizBank tarafından yapılan açıklamada, deprem bölgesine 350 Milyon TL’lik yardım yapılacağı belirtildi. DenizBank tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ülkece sergilediğimiz dayanışmada üzerimize düsen sorumluluğu yerine getirmek için 2 bölge müdürlüğümüz, 64 şubemiz ve 1050 personelimiz ile faaliyet gösterdiğimiz bölgede, her ilde bir şubemizi ve ATM’lerimizin tamamına yakınını açık tutarak bankacılık faaliyetlerinin aksamaması için azami gayret gösterdik.

6 Şubat’tan itibaren gerçekleştirdiğimiz bütün ayni ve maddi yardımlarımıza ilave olarak hissedarımız ENBD ile birlikte depremzedelere 350 Milyon TL nakdi bağışla da destek sağlıyoruz.

Garanti BBVA’dan 10 Milyar Liralık Destek

Garanti BBVA da deprem bölgesine ilişkin desteklerini açıkladı. Buna göre banka hayatını kaybeden bireysel müşterileriyle, gerçek kişi ticari işletmelerin kredi ve kredi kartı borçlarını anapara dahil olmak üzere silecek. Kredi ve kredi kartı borçlarını başvuru gerekmeksizin, faizsiz ertelenecek. Depremde ağır hasara uğrayan şehir ve ilçelerimizdeki bireysel müşterilerin ve gerçek kişi ticari işletmelerin borçları 6 ay, deprem bölgesinde yer alan diğer illerde ise 1 ay faizsiz ertelenecek. Depremden etkilenen tüzel müşterilere, firma özelinde; ödemesiz dönemli, uzun vadeli, çok geniş kapsamlı destek paketleri ile finansal kaynak sağlanacak. 2023 yılı sonuna kadar kredi kartı ve üye iş yeri POS ücreti tahsil edilmeyecek. Banka açıklamasında, deprem bölgesine verdikleri tüm desteklerin yanı sıra şimdi de AFAD’a 650 milyon liralık bağış yapıldığı belirtildi. Ayrıca banka bölgenin finansal sorunlarını karşılamak üzere 10 milyar liralık finansman desteği sağlayacağını bildirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala