bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,702.07 3.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,080.18 2.93%
bnb
BNB (BNB) $ 551.88 2.97%
solana
Solana (SOL) $ 143.59 8.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504101 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459513 3.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 3.55%

Bankacılık Devi DBS’ten Metaverse Adımı

Bankacilik Devi DBSten Metaverse Adimi

Gün geçmiyor ki yeni bir şirket daha metaverse‘de yer almasın. Özellikle bankacılık ve finans alanında atılan bu yeni adımlar, bir yandan şirketlerin gelecek vizyonunu ortaya koyarken, diğer yandan yeni teknolojilere uyumluluklarını gösteriyor. Son olarak Asya merkezli bankacılık devi DBS‘ten metaverse haberi geldi. Şirket metaverse’de arazi satın aldığını açıkladı.

Bankacılık Devi DBS, Metaverse’de Arazi Satın Aldı

Güneydoğu Asya’daki en büyük bankacılık şirketlerinden DBS Bank, metaverse tabanlı yeni hizmetler sunmak için Blockchain tabanlı bir metaverse oyun platformu The Sandbox ile ortaklık kurduğunu açıkladı. DBS konu hakkında yaptığı açıklamada, The Sandbox ile ortaklık imzalayan ilk şirket ve şehir devletinde metaverse’e giren ilk banka olduğunu iddia etti. 

Konu hakkında konuşan DBS CEO’su Piyush Gupta ise şu ifadelere yer verdi:

“Son on yılda finans dünyasındaki en büyük değişiklikler dijital gelişmelerle şekillendi. Gelecek on yılda, yapay zeka ve Blockchain gibi yeni teknolojilerin yönlendirdiği değişimler, büyük bir potansiyeline sahip. Metaverse teknolojisi, gelişmeye devam ederken, bankaların müşteriler ve topluluklarla etkileşim şeklini de temelden değiştirebilir”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala