bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Bank of France, SEBA Bank ile Bir CBDC Deneyi Gerçekleştirdi

fransa bankasi

Bank of France’in açıklamasına göre banka, sınır ötesi yerleşimleri test edebilmek için İsviçre bankası SEBA ile yaptığı CBDC deneyinin tamamlandığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre deney, Mart ayında Bank of France’ın talebi üzerine gerçekleşti. Deneye Banque Internationale à Luxembourg, LuxCSD ve SEBA Bank de dahil oldu.

Yapılan deney, bir akıllı sözleşme simülasyonu aracılığıyla CBDC ihraçlarını ve halka açık bir blokzincirindeki ödemeleri test etti. Merkez bankası, kullandığı blokzincirini açıklamasa da daha önceki deneylerinde Ethereum (ETH) blokzincirini kullandıkları biliniyor.

Bank of France Finansal İstikrar ve Operasyonlar Genel Müdürü Nathalie Aufauvre, şu açıklamayı yaptı:

“Bu deney, geleneksel ve dağıtılmış altyapılar arasındaki etkileşim olanaklarını göstermeyi mümkün kıldı. Deney ayrıca blokzinciri ortamında finansal varlıkların sunduğu fırsatlardan yararlanmak için diğer ittifakların da önünü açıyor.”

Bank of France’tan Denis Beau’nun açıklamasına göre sekiz adede kadar CBDC deneyinin yapılması planlanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala