bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,124.91 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.58 3.19%
bnb
BNB (BNB) $ 549.03 3.43%
solana
Solana (SOL) $ 139.41 6.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499057 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456549 3.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150052 3.25%

Bank of England

bank of englande

26 Kasım 2021

2021 Bank of England (BoE) ya da İngiltere Merkez Bankası, Başkanı Andrew Bailey:

“Bir ülkenin (El Salvador) Bitcoini ulusal para birimi olarak kabul etmesi beni endişelendiriyor.”

13 Aralık 2021

2021 BoE Başkan Yardımcısı Sir Jon Cunliffe:

“Kriptovarlıklar kurulu finansal sistem için tehlike oluşturabilir… Kriptovarlıkların fiyatları kayda değer bir biçimde değişebilir ve Bitcoin teoride ya da pratikte sıfıra düşebilir.”

14 Aralık 2021

2021 BoE Medya İlişkileri Departmanı Çalışanı Thomas Belsham:

“… (Bitcoine) Yatırım yapanlar eninde sonunda her şeylerini kaybetmeye hazırlıklı olmalı.”

16 Temmuz 2022

2022 BoE Başkan Yardımcısı Sir Jon Cunliffe:

“(Kriptoparalar) Gerçek (içsel) değeri olmayan finansal varlıklar … yalnızca bir sonraki alıcının yapacağı ödeme kadar değerleri var. Bu nedenle doğaları gereği çok oynak, piyasa koşullarına karşı çok savunmasız ve çökmeye eğilimliler.”

İngiltere Merkez Bankası yetkilileri, en tepeden en aşağıya, aylardır Bitcoin ve kriptovarlıklara saldırıyordu. Ne, gerçek değere sahip olmamaları ne küresel finansal sistemi çökertme tehlikesi oluşturmaları kalmıştı. Peki dün ne oldu?

29 Eylül 2022

Skynews:

“BoE Müdahalesi olmasaydı emeklilik fonları kitlesel iflaslarla çökecekti”

Yani BoE’nin aylardır finans sistemini yıkacak diye üzerinde tepindiği kriptovarlıklar değil sistemin en sağlam olması gereken parçası emeklilik fonları iflas etti. İddia ettiğinizin aksine kriptoparalar değil bizatihi BoE uyguladığı politikalarla yine tüm dünyayı batırma noktasına getirdi. Zaten ne güzel memleket. Merkez bankaları her batanı kurtarıyor. Kriptovarlıklar bazen çok çıkar, bazen çok düşer. Ama düştüğünde Bitcoin satın alan merkez bankası yok.

Bundan sonra BoE, enflasyon artarken emeklilik fonları ve tabi bankalar batmasın diye para basmak zorunda. Böylece enflasyon daha da artacak. Sterlin, dolar karşısında daha da eriyecek. İngiltere’nin elinde fazla rezerv yok. Bu durumda cari açık ne olacak?

Şimdi BoE’cim sen Bitcoini, El Salvador’u filan bırak da hükümetinizle el ele verip oluşturduğunuz bu girdaptan nasıl çıkacaksınız ona bak!

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Erkan Öz

Erkan Öz, Siyaset Bilimi ve Gazetecilik eğitimi almasının ardından İHA’da habercilik hayatına başladı. Daha sonra aralarında the Wall Street Journal, Dow Jones Newswires, Al Jazeera ve DHA’nın da bulunduğu ulusal ve uluslararası yayın organlarında teknolojinin dünya ekonomisi üzerinde yaptığı etkileri inceleyen çalışmaları ile tanındı.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala