bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,728.95 1.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.93 1.63%
bnb
BNB (BNB) $ 583.45 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 189.48 1.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.624248 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65035 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21977 16.03%

Bank of England Yöneticisi, CBDC’lerin En Güvenli Para Türü Olacağını Söylüyor

bank of england

İngiltere Merkez Bankası fintech direktörü Tom Mutton, 17 Haziran’da FStech’in “Fintech’in Geleceği” konferansında merkez bankası dijital para birimlerinin görünümü hakkında konuştu. Mutton, Bank of England’in (BoE) CBDC’ler hakkındaki tartışma belgesine verilen yanıtları değerlendirdi.

Mutton, herhangi bir İngiliz CBDC’sinin piyasaya sürülmeden önce çok daha fazla çalışma gerekeceğini savundu. Buna rağmen BoE’nin önceki açıklamalarına göre olası bir dijital pound konusunda oldukça iyimserdi.

Mutton, “İngiltere Merkez Bankası’nın bir yükümlülüğü olarak CBDC, mevcut en güvenli para türü olacaktır” dedi. Ayrıca, öngörülen CBDC’yi diğer özel para biçimleriyle karşılaştırarak mevcut özel stablecoin’lerden ustaca ayırt etti:

“Banka mevduatı gibi ‘özel’ parayı talep üzerine, merkez bankası tarafından nakit olarak verilen ‘kamu’ parasına dönüştürme yeteneği, bu güvenin bir temelidir.”

Mutton’ın konuşması, BoE’nin geçen yıl yayınladığı CBDC’ler üzerine bir tartışma belgesine verilen yanıtları vurguladı. Bu yanıtların %39’u teknoloji ve fintech firmalarından gelirken, yalnızca %5’i finans kuruluşlarından geldi. Genel olarak, Mutton, yanıtların temkinli bir yaklaşıma uygun olduğunu söyledi:

“Bir CBDC’nin gerekip gerekmediğine ilişkin yanıt veren kişinin konumu ne olursa olsun artıların ve eksilerin derinlemesine incelenmesi gerektiğine, kanıtlar toplanırken geniş katılıma ihtiyaç duyulduğuna ve herhangi bir sonuca varmadan önce açık istişarenin gerekli olduğuna dair neredeyse evrensel bir anlaşma söz konusu.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala