bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,879.12 4.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.98 4.61%
bnb
BNB (BNB) $ 556.89 3.97%
solana
Solana (SOL) $ 142.79 8.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506073 6.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477857 9.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155626 8.47%

Bank of America’dan ABD Ekonomisi Açıklaması

bank of americadan abd ekonomisi aciklamasi

ABD ekonomisi son yılların en kötü performansını sergilerken, ekonominin hamlelerle eski seviyelere çekilip çekilmeyeceği merak ediliyor. Bank of America tarafından yapılan açıklamada, mevcut işgücü piyasasının sıkı olduğu ancak Fed hamleleriyle ekonominin zayıflayabileceği belirtildi.

Bank of America, Fed Hamlelerini Desteklemiyor

Bank of America tarafından yapılan açıklamaya göre, mevcut işgücü piyasası 1990’ların sonlarındaki ve 2008 mali krizinin başlangıcındaki sıcak koşullarla benzerlik gösteriyor ve ivme bozulmuş durumda. Açıklamada mevcut koşullar nedeniyle ABD Merkez Bankası’nın hareketlerinin daha da yukarı yönlü hareket etmesinin oldukça muhtemel görüldüğü belirtildi.

ABD ekonomisinde cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verileri güçlü geldi ve işverenlerin Temmuz ayında 528.000 yeni işçi alımı yaptığı görüldü. Bank of America analistleri, ABD işgücü Piyasası Koşullarının BofA Göstergesini duyurdu. Diğer göstergelerin yanında bu göstergede özel maaş bordroları, geçici yardım hizmetleri istihdamı ve döngüsel işgücü katılımı dahil olmak üzere çok sayıda değişken işleniyor.

bank of americadan abd ekonomisi aciklamasi 2

BofA, 2000 yılına kadar bu göstergenin Nisan 2001’de başlayan durgunlukla benzer veriler taşıdığını belirtti. Analistler tarafından yapılan açıklamada, işgücü piyasası verilerinin iyi olduğu ancak Fed’in mevcut hamlelerini sürdürmesinin ekonomiyi zayıflatabileceği şu sözlerle açıklandı:

Ekonomi pandemiden kurtulurken işgücü piyasası momentumun geçen yıl kesin bir şekilde yavaşladığını da gösteriyor. İşgücü piyasası koşulları, momentum uzun bir süre boyunca ortalamanın altında olduğunda zayıflama eğilimi gösterir. Gösterge daha sıkı para politikasının işgücü piyasası aktivitesini zayıflattığını göstermektedir. Bu nedenle Fed’in agresif politikasını sürdürmesi, Fed’in yumuşak bir iniş gerçekleştirmesini zorlaştırabilir ve fiyat istikrarını yeniden sağlamak için işgücü piyasasında bir soğumaya neden olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala