bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,238.82 0.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,559.28 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 608.72 4.00%
solana
Solana (SOL) $ 186.20 1.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617779 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.644658 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215318 9.80%

Bank of America, CBDC Hakkında Açıklama Yaptı

bank of america cbdc hakkinda aciklama yapti

Bank of America, bir ABD merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) günümüz halka açık dijital paradan farklı olacağını söyledi. Banka, yaptığı açıklamada CBDC’nin, ticari bir bankanın değil ABD Federal Rezervinin bir yükümlülüğü altında olduğunu ve dolayısıyla herhangi bir kredi veya likidite riski olmayacağını belirtti.

Bank of America, CBDC’nin Dolar Statüsünü Koruyacağını Söyledi

Kripto paralar konusunda ülkelerin çalıştığı bir diğer konu da merkez bankası dijital para birimidir (CBDC). Stablecoin tartışmaları hâla sürerken, düzenleyiciler CBDC‘lerin doğru bir şekilde kullanımı üzerinde çalışıyorlar. Öyle ki sizlerle kısa bir süre önce Fed’in CBDC raporunu paylaşmıştık.

bank of america cbdc hakkinda aciklama yapti2

Bu çalışmalara ek olarak Bank of America ise bir CBDC yayınlamadan önce göz önünde bulundurulması gereken temel hususların, mahremiyet korumalı, aracılı, aktarılabilir ve kimlik doğrulamalı olması ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Banka, CBDC’lerin yokluğunda stablecoin’lerin kullanımında artış yaşanacağını belirtti ve piyasa değerine göre en büyük iki kripto paranın, Tether ve USDC‘nin 21 Ocak itibariyle yaklaşık 121 milyar dolar toplam piyasa değerine sahip olduğunu da ekledi.

Bank of America‘nın raporuna göre, özellikle sınır ötesi havaleler için fiat para birimi kullanmaktan daha hızlı ve ucuz olan stablecoin’lerin kullanımı artıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala