bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,572.03 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.13 5.24%
bnb
BNB (BNB) $ 606.61 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 8.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516764 5.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463724 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147908 8.22%

Bank of America Araştırmasına Göre Gençler Kriptoya Yöneliyor

bank of america arastirmasina gore gencler kriptoya yoneliyor

Bank of America, genç varlıklı Amerikan vatandaşları arasında kripto para araştırması yaptı. Yapılan araştırmaya göre genç insanlar kriptoya daha fazla ilgi duyuyor.

Genç Kişiler Kripto Para Birimlerine Daha İlgili

Bank of America, genç varlıklı Amerikan vatandaşlarının portföylerinde kripto para tutma olasılığının, 43 yaş ve üstü yatırımcılara göre 7.5 kat daha fazla olduğunu açıkladı. Veriler Bank of America’nın yaptığı bir araştırma sonucu elde edildi.

ABD merkezli Bank of America, “2022 Private Bank Study of Wealthy Americans” raporunu yayımladı. Rapor Mayıs – Haziran 2022 tarihleri arasında, 21 yaşın üzerindeki varlıklı vatandaşlar arasında yapıldı. 1.052 kişinin katıldığı çalışma sonrasında, banka, katılımcıların ABD’nin yüksek varlıklı nüfusunun ulusal olarak temsilinin bir örneği olduğunu ve katılımcılarda Bank of America müşterisi şartı aranmadığını belirtti.

bank of america arastirmasina gore gencler kriptoya yoneliyor 2

Raporda, geleneksel yatırım tavsiyeleri, genç yatırımcıların sanılanın aksine yaşlı yatırımcılara göre daha fazla hisse senedi tuttuğuna değiniliyor. Çalışmada ayrıca kripto para birimleri hakkında da katılımcılara sorular yöneltildi. Bankanın raporunda şu ifadeler kullanıldı:

Genel kullanım düşük olsa da, genç insanların portföylerinde kripto tutma oranı yaşlı kişilere göre 7.5 kat daha fazla. Bununla birlikte genç kişilerin kripto para birimlerini konusunda bilgisi de diğer yaş grubuna göre 5 kat daha fazla olduğunu görüyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala